Project Scapetown brengt bouwsector onder aandacht bij jeugd

Door Marieke van der Post , 14 maart 2017

Project Scapetown brengt bouwsector onder aandacht bij jeugd

Bouwmensen, een coöperatie van bijna 30 bouwopleidingsbedrijven door heel Nederland, is samen met Bouwend Nederland gestart met een nieuw project: Scapetown. Scapetown moet jongeren weer interesseren voor een loopbaan in de bouw: een groeiende en boeiende sector waarin volop wordt geïnnoveerd. Een sector die uitdaging en carrièreperspectief biedt. Via Scapetown wordt de bouw op een uitdagende en speelse manier onder de aandacht gebracht bij scholieren en docenten.

Scapetown is een lesprogramma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Leerlingen worden uitgedaagd een ontwerp te bedenken voor een Escaperoom: een ruimte waaruit je moet ontsnappen door het kraken van een code. Het lesprogramma kan bij verschillende vakken worden ondergebracht. Ontwerpen, samenwerken, handvaardigheid, plannen, social media, presenteren, digitale technieken: het zit er allemaal in. Dit landelijke project laat scholen tegen elkaar strijden en de beste online presentaties van het door hen bedachte Scapehouse winnen een ticket naar Scapetown; ’s werelds grootste Escaperoom.

Bouwend Nederland

Brancheorganisatie Bouwend Nederland is partner in Scapetown. "Het is een aansprekende vorm om jongeren te inspireren voor de bouwsector. En de bouw heeft de jeugd hard nodig. Zij zijn immers de bouwers van onze toekomst. Voor ons genoeg reden om direct aan te sluiten bij dit initiatief", aldus Marieke van der Post, beleidsadviseur onderwijs & arbeidsmarkt van Bouwend Nederland.

Aanmelden

Het lesprogramma is voor iedereen inzichtelijk op de website van Scapetown. Deelname door de scholen is kosteloos. Tot en met maart kunnen scholen uit het Voortgezet Onderwijs nog instappen in het project. Aanmelden kan op www.scapetown.nl. Op die site start de ‘missie naar de geheime stad’ al met het eerste raadsel…

Informatie

In juni 2017 vindt het Scapetown evenement voor de eerste keer plaats in het Klokgebouw in Eindhoven. De grote fabriekshal vormt het passende decor voor de mysterieuze stad Scapetown. De winnende klassen krijgen toegang tot de stad en moeten gezamenlijk de codes kraken. Voor meer informatie over Scapetown kunt u contact opnemen met Marieke van der Post.

 


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt