Outdoor klimtoren in Appelscha open met Dag van de Bouw

Door Diny van Hal , 12 april 2017

Outdoor klimtoren in Appelscha open met Dag van de Bouw

In Appelscha wordt er hard gewerkt aan een 16 meter hoge klimtoren op het plein van de Boerestreek. De toren, bestaande uit vier grote kubussen, is een echte eyecatcher en wordt verbonden met het naastgelegen klimbos. Het gebouw zal onderdak bieden aan outdoorbedrijf de Jongens van Outdoor, kleinschalige horeca en dienen als kantoorruimte. Tijdens de Dag van de Bouw moet het hoogste punt bereikt zijn, waardoor de contouren van het gebouw goed zichtbaar zijn.

“Er moest op een creatieve manier omgegaan worden met het beperkte bouwoppervlak,” zegt Ron Doornenbal van Bouwbedrijf Doornenbal. “Vandaar dat we de hoogte zijn ingegaan. Bovendien kunnen we op deze hoogte een fysieke verbinding maken tussen de toren en het klimbos.” De link met de natuur wordt ook duidelijk in de uitstraling van de toren door toepassing van lariks planken op de gevels. In totaal wordt er circa tweeënhalve kilometer aan planken verwerkt tijdens de bouw van de toren. Aan de binnenzijde wordt eveneens een natuurlijke uitstraling gecreëerd door toepassing van Fins vuren multiplex beplating op de wanden en het plafond.

Het niet alledaagse project is een mooie referentie voor het bouwbedrijf: “Wij zijn er uiteraard erg trots op dat we zo’n project in ons eigen dorp mogen bouwen,” zegt Doornenbal. Begin april zijn de werkzaamheden gestart en medio juli moet de toren opgeleverd worden aan de Jongens van Outdoor. Op deze manier kan de toren gedurende het zomerseizoen al volop worden gebruikt.

Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei is de klimtoren te bezoeken en te beklimmen. “Wij hopen tijdens de Dag van de Bouw de schoonheid van ons vak te laten zien en daarnaast jongeren te interesseren voor de dynamiek in de bouw,” besluit Doornenbal. De klimtoren is van 10.00 tot 15.00 uur te bezoeken op de Boerestreek 8 te Appelscha.


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

D. (Diny) van Hal

Communicatie