Hogescholen van Rotterdam en Den Haag samen bij #BuildYourFuture

Door Frank Slooten , 12 april 2017

Hogescholen van Rotterdam en Den Haag samen bij #BuildYourFuture

Hoe ziet het toekomstige werkveld van een eerstejaars student Bouwkunde eruit? De studenten van de Haagse Hogeschool en de Hogeschool Rotterdam ontdekken dit tijdens #BuildYourFuture op 19 en 20 april. Nieuw aan #BuildYourFuture is de samenwerking tussen beide scholen. Op deze wijze leren studenten niet alleen van de acht betrokken bouwondernemingen, maar ook van studenten uit de andere hogeschool.

#BuildYourFuture kent zijn oorsprong in de Bouworiƫntatiedag. Deze dag werd in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam georganiseerd. In de ambitie deze succesformule te vergroten werd de Haagse Hogeschool benaderd om deze dag uit te breiden naar alle bouwkundeopleidingen in Zuid-Holland. Vanuit deze samenwerking komen meer dan 200 studenten in aanraking met de functies die zij kunnen uitvoeren bij de leden van Bouwend Nederland.

De wederzijdse ontmoeting biedt zowel de leden van Bouwend Nederland als de studenten bouwkunde voordelen. Studenten leren het brede palet aan functies en inhoudelijke uitdagingen bij bouwbedrijven kennen, terwijl bouwbedrijven in aanraking komen met de frisse blik van studenten.


ONDERWIJS EN OPLEIDING BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

F.W. (Frank) Slooten

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt