Bouwend Nederland verzekeringsmantels juist afgestemd op MKB leden

Door Roeland Contzé , 01 mei 2017

Bouwend Nederland ontving recent vragen van enkele leden over een mailing van een verzekeringsadviseur over ontwerpdekkingen. In deze mailing wordt gesuggereerd dat onze ledenvoordeelpartners Aon en Meeùs geen interesse hebben in 'kleinere aannemers'. Deze suggestie is absoluut onjuist.

Het klopt dat enkele jaren geleden ontwerpdekkingen enkel waren weggelegd voor grotere ontwikkelende bouwers. Echter de Bouwend Nederland verzekeringsmantels worden continu doorontwikkeld op basis van de dagelijkse bouwpraktijk. Zo zijn er MKB-specifieke ontwerpdekkingen gekomen in de Bouwend Nederland CAR en AVB verzekeringen en is ook de ondergrens van de Bouwend Nederland Ontwerpverzekering verlaagd. Vooral onze 'kleinere leden' maken veel gebruik van de Bouwend Nederland verzekeringsmantels. Dit is ook logisch, omdat de dekkingen specifiek zijn ontwikkeld voor onze MKB-leden. Dat maatwerk wordt in de praktijk scherp bewaakt door de acht ondernemers uit de MKB secties die in de onafhankelijke verzekeringscommissie van Bouwend Nederland zitting hebben. Zie hiervoor ook de publicatie ‘preventie en verzekeren najaar 2016’.

De betreffende mailing is qua risico-analyse en advies eveneens onjuist. Uw Bouwend Nederland-verzekeringsmakelaar legt u graag uit waarom en op welke punten u een beter advies verdient. Tevens informeren zij u met plezier over betaalbare oplossingen die qua ontwerprisico al lange tijd ook aan kleinere aannemers worden aangeboden en afgesloten.

Wilt u een persoonlijke risicoanalyse of verzekeringsadvies, stuur dan een e-mail aan voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079-3252166, wij laten dan één van de makelaars contact met u opnemen.Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen