Laat uw visie op de bouw veranderen op 31 mei 2017

Door Yvonne van Zijl , 12 mei 2017

Laat uw visie op de bouw veranderen op 31 mei 2017


en kom naar de Masterclass van de TU Eindhoven, speciaal ontwikkeld voor leden van Bouwend Nederland regio Zuid en Jong Bouwend Nederland regio Zuid. Al enkele jaren organiseert Jong Bouwend Nederland regio Zuid een gastcollege voor leden van Bouwend Nederland. Dit jaar zijn we te gast bij de Technische Universiteit Eindhoven waar we in samenwerking met studievereniging SUPport en docenten een speciale masterclass hebben voorbereid. De aanwezigen kunnen rekenen op een verrassende en interactieve presentatie waarin het beeld op de bouw dat wij hebben, zal veranderen.

Programma

Masi Mohammadi – Bouwtechniek/Building Design & Technology – en Arno Pronk - docent uitvoeringstechniek – verzorgen deze avond de masterclasses.

In tijd is het programma op woensdag 31 mei 2017 als volgt:

  • 19.00 uur: Ontvangst en introducties
  • 19.30 uur: Bouwtechniek/Masi Mohammadi:
  • o Lezing over project/masterclass Bouwtechniek/Building Design & Technology
  • 20.15 uur: Korte pauze
  • 20.30 uur: Uitvoeringstechniek/Arno Pronk:
  • o 3D printen van ijs!/masterclass uitvoeringstechniek/Construction Technology
  • 21.15 uur: Afsluitende Borrel

Building Design & Technology/technologie binnen de bouw en architectuur
Technologie heeft in de afgelopen decennia de wijze waarop we bouwen drastisch veranderd. Masi Mohammadi is van plan om over het belang en rol van de (slimme) technologie binnen de bouw en architectuur en effect daarvan op het dagelijks leven van de gebruiker te praten. Daarnaast gaat ze kort op een aantal voorbeelden binnen het onderwijs in en laat zien dat de studenten bezig zijn met het veranderen van de huidige mind-set in de bouw. Hiermee dragen we bij aan de broodnodige transitie in onze sector en daarbij trachten we een antwoord te geven op de grote maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, vergrijzing en individualisering.

Construction Technology/Het 3D printen van ijs
Daar is de TU/e druk mee bezig. Mogelijk is de 3D printer werkend op 31 mei en kunnen de deelnemers deze bezoeken in het lab van SD. Over het bouwen met ijs is veel te vinden op http://www.bridgeinice.structuralice.com/.

Locatie en aanmelden

De masterclass wordt gegeven in het Auditorium, zaal 4, gelegen op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven. Aanmelden voor deze avond kan door een e-mail te sturen naar evenementen@bouwendnederland.nl.

Kom en laat u verrassen!

In de voorbereidende contacten met de studenten van de TU/e zijn wij al enthousiast
en nieuwsgierig geworden naar wat ze ons kunnen laten zien over de toekomst van de bouw. Wij hopen dat u net zo nieuwsgierig bent geworden. Kom en laat u verrassen op woensdag 31 mei 2017!


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

Y. (Yvonne) van Zijl

Beleidsmedewerker