Landelijke opening Dag van de Bouw op Kanaleneiland

Door Theo Scholte , 16 mei 2017

Landelijke opening Dag van de Bouw op Kanaleneiland

In Utrecht wordt Kanaleneiland nieuw leven ingeblazen. Heijmans renoveert er een aantal van de portiekflats, bouwt nieuwe appartementen én geeft een exemplaar van de Heijmans One aan de VVE’s. Op zaterdag 20 mei wordt daarom de 12e Dag van de Bouw er geopend, door de Utrechtse wethouder Paulus Jansen en de voorzitters van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie, Uneto-VNI en VNConstructeurs.

In Kanaleneiland wordt tegelijk gebouwd en gerenoveerd. Als alles straks af is, zijn er vier nieuwe buurten ontstaan die allemaal een gezamenlijke binnentuin hebben. Ook worden de woningen enorm verduurzaamd en worden er grote labelstappen gemaakt. Tijdens de Dag van de Bouw zijn alle bouwfasen hier van dichtbij te zien. Van het strippen van bestaande portiekwoningen, via de opbouw en verduurzaming tot het bijna eindresultaat. Ook de nieuwbouw van de appartementencomplexen is er te zien.
Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen opent er de Dag van de Bouw samen met wethouder Paulus Jansen, Doekle Terpstra (Uneto-VNI), Henk Klein Poelhuis (Aannemersfederatie) en Jos Hoonhout (VNConstructeurs).

Metselen met Manuel

Manuel Venderbos, bekend van televisieprogramma Galileo en Telegraaf VNDG, is er tot 14h aanwezig. Wie dat wil, kan proberen om sneller dan hem een muurtje te metselen. Wie durft de challenge aan?

Let op: deze bouwplaats is geopend van 10h tot 14.00 uur. Een bezoekje kost je al snel een uurtje. Kom dus op tijd om alles te kunnen zien en beleven!

Routebeschrijving

Parkeren kan niet op de bouwplaats zelf, maar wel op de parkeerplaats aan de Amerikalaan 543. Volg de borden ‘inrit bouwverkeer’ (zie plaatjes hieronder) en parkeer daar uw auto. U loopt dan eenvoudig in 2 minuten naar Kanaleneiland.Over de auteur

T.C. (Theo) Scholte

Woordvoerder en Senior Communicatieadviseur