Sphinx-gebouw krijgt nieuwe bestemming op Dag van de Bouw

Door Hanneke van Eijndhoven , 18 mei 2017

Sphinx-gebouw krijgt nieuwe bestemming op Dag van de Bouw

sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20170518/veilige-wieleromgeving-geopend-tijdens-dag-bouw-20-mei/ Zaterdag 20 mei is de landelijke Dag van de Bouw. In heel Nederland gaan 130 bouwprojecten open, waarvan 7 in Limburg. De regionale Limburgse opening is bij het Eiffelgebouw in Maastricht, de vroegere Sphinx-fabriek. Regiomanager René Meyboom zal er, samen met wethouder Gerdo Groothees en in aanwezigheid van vele ‘pottemennekes’ de inmiddels gerestaureerde Sphinx-letters onthullen.

Meyboom: “Op de Dag van de Bouw kan je veel nieuwbouwprojecten zien, maar ook grondige verbouw en renovatieprojecten zoals in Maastricht. Het Eiffelgebouw is een prachtig voorbeeld van een iconisch pand dat een nieuwe hippe bestemming krijgt. Het wordt een Student Hotel. Er werken ook verschillende leerlingen aan dit project mee, leerlingen die straks waarschijnlijk een baangarantie hebben omdat onze sector zit te springen om vakmensen. Met de groei van onze sector én de natuurlijke uitstroom, hebben we jaarlijks 8000 opgeleide vakmensen nodig. Niet alleen in de uitvoerende bouw, maar ook in de planning, voorbereiding etc.”

Wethouder Gerdo Groothees

Wethouder Gerdo Groothees: "Kijk in Maastricht om je heen en je ziet overal bouwkranen. Na jaren van relatieve rust, wordt in onze stad weer volop gebouwd, maar vooral ook verbouwd. Van met name dat laatste ben ik een groot voorstander: oude panden een nieuwe toekomst geven. De Eiffel is hier een prachtig voorbeeld van. Dit knappe staaltje herbestemming laat zien hoe mooi, spannend en vooral ook vernieuwend werken in de bouw kan zijn. Dat zou een stimulans voor iedereen moeten zijn om te kiezen voor een carrière in de bouw". 

De regionale opening van de Dag van de Bouw is op zaterdag 20 mei om 10h bij het Eiffelgebouw aan de Boschstraat in Maastricht.

Media-uitingen rondom Dag van de Bouw in Limburgse Media:
- Vrijdag 19 mei; L1 radio interview met uitvoerders Maankwartier en René Meyboom
- Vrijdag 19 mei; L1 TV heeft een item over “Dag van de Bouw en het aantrekken van jongeren voor onze sector”
- Zaterdag 20 mei; L1 TV item over Dag van de Bouw en interview bezoekers
o 1Limburg:
o 1Limburg: nieuwe opleiding om jonge vakmensen te werven  
 o Heerlen mijn stad:

Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nlOver de auteur

Hanneke van Eijndhoven

Regionaal Adviseur Verenigingszaken Limburg