Station Bleizo is op Dag van de Bouw ook virtueel te bezoeken

Door Niels Ruyter , 18 mei 2017

Station Bleizo is op Dag van de Bouw ook virtueel te bezoeken

Zaterdag 20 mei is de landelijke Dag van de Bouw. In heel Nederland gaan 130 bouwprojecten open, waarvan 21 in Zuid-Holland. De regionale opening van de Dag van de Bouw vindt plaats langs de A12, bij het aanstaande Station Lansingerland-Zoetermeer.

De regionale opening in Randstad Zuid wordt verricht door Taco Kuiper, wethouders sociale zaken, wonen en vastgoed van de gemeente Zoetermeer en Raymond de Rijk, algemeen directeur van aannemingsmaatschappij VOBI.

Eind 2018 krijgen Zoetermeer en Lansingerland een uniek station. Met een viaduct over de A12 worden bij het station Lansingerland-Zoetermeer straks trein, RandstadRail, bus, auto en fiets met elkaar verbonden. Met daarbij 700 gratis parkeerplaatsen biedt het station veel overstapmogelijkheden en reistijdwinst. In de toekomst kan het station rekenen op zo'n 10.000 reizigers per dag.

Op de Dag van de Bouw krijgen bezoekers op het projectbureau aan de Prismalaan West 1 in Bleiswijk een toelichting op het ontwerp van het station en de werkzaamheden die hierbij komen kijken. Ook kunnen de bezoekers daar al virtueel rondlopen in het nieuwe station! Daarnaast worden er vanuit het projectbureau rondleidingen verzorgd op de bouwlocatie.

Locatie en tijden voor bezoek: http://www.debouwmaakthet.nl/project-detail/25/bouw-station-lansingerland-zoetermeer
Virtuele rondleiding: http://www.stationlansingerland-zoetermeer.nl/Over de auteur

Niels Ruyter

Regiomanager Randstad Zuid van Bouwend Nederland