Technasium Emelwerda College wint Innovatieprijs Bouwend Nederland

Door Marieke van der Post , 13 juni 2017

Technasium Emelwerda College wint Innovatieprijs Bouwend Nederland

Bouwend Nederland reikte 8 juni de Innovatieprijs uit aan vier leerlingen van het Technasium Emelwerda College uit Emmeloord op de Bouwcampus in Delft. Deze leerlingen presenteerden hun onderzoek naar het opwekken van groene energie uit stuwen en wisten de jury te overtuigen. Zo’n 25 technasia hadden dit jaar gehoor gegeven aan de oproep van Bouwend Nederland en daarvan waren 10 teams uitgenodigd voor de finale.

Leerlingen de vijfde klas vwo presenteerden hun onderzoek aan de jury die bestond uit leden van Bouwend Nederland. Peter Huizer, directeur BMN Bouw en tevens lid van het algemeen bestuur van Bouwend Nederland, was voorzitter van de jury. Het onderzoek dat leerlingen konden indienen moest innovatief, maatschappelijk relevant en toepasbaar zijn in de bouw en infrasector. De jury was verrast over het niveau van de presentaties van de leerlingen. “Welkom in onze sector. Jullie zijn de volgende generatie jongeren die wij nodig hebben. De bouw innoveert en jullie kunnen meewerken aan deze vernieuwing. Ik stel mijn bedrijf graag voor jullie open”, aldus de jury-voorzitter.

Ria Sluiter, directeur van de Stichting Technasium is blij met het initiatief van Bouwend Nederland. “Technasiumscholen hebben eigen examenvak Onderzoek en Ontwerpen. Voor dit vak moeten leerlingen samen met technische bedrijven aan de slag met een opdracht. We willen graag contact met bedrijven uit jullie sector”.

Technasia zoeken bouwbedrijven

Via de regiomedewerkers en de technasiumcoaches is in alle regio’s al contact gelegd met technasiumscholen en wordt in veel gevallen al samengewerkt. Bouwend Nederland ziet graag dat technasiumleerlingen kennis maken met de bouw en infrasector zodat steeds meer leerlingen kiezen voor een bouw- of infragerelateerde studie. Deze leerlingen heten we straks van harte welkom in onze sector.

Vlogger Jorn Huiberts was bij de finale en de prijsuitreiking. Kijk hier naar zijn vlog.


ARBEIDSMARKT INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt