Extra mogelijkheden voor zij-instroom voor Bouw en Infra in Midden Limburg

Door Dennis Mollet , 22 juni 2017

Extra mogelijkheden voor zij-instroom voor Bouw en Infra in Midden Limburg

In het kader van instroom voor onze sector hebben we onlangs een bijeenkomst georganiseerd in Roermond om werkloos en werkzoekende inwoners van de regio Midden-Limburg enthousiast te maken voor de bouwsector.

In deze bijeenkomst is het werken-leren traject dat voortgekomen is uit het convenant Social Return Limburg toegelicht. Van de ongeveer 100 aanwezigen hebben 66 personen zich ingeschreven voor het traject. Dit is een mooi resultaat maar helaas zijn niet alle kandidaten direct plaatsbaar. Van de 66 inschrijvingen zijn namelijk 46 kandidaten statushouder en nog bezig met hun inburgering. Het gros spreekt nog geen of nauwelijks Nederlands (vaak wel Engels).

Mede door de grote van de groep zijn we zoekende hoe we deze groep kandidaten op een andere (snellere) manier kunnen toetsen.

Via deze oproep we u vragen of u bereid bent om binnen uw bedrijf 1 statushouder een kennismakings-/stagetraject aan te bieden voor een duur van 3 maanden. Een soort werkervaringsstage waarbij ze kennis kunnen maken met de sector en de werkzaamheden en hun geschiktheid getoetst kan worden. De kandidaten zijn veelal nog bezig met hun inburgeringstraject waardoor ze slechts 2 dgn per week beschikbaar zijn. Ze spreken niet of nauwelijks Nederlands en hebben vaak geen eigen vervoer. We zijn dus aangewezen op bedrijven gevestigd in Midden-Limburg of bedrijven die hier werkzaamheden uitvoeren of op een andere manier mogelijkheden zien om dit logistieke probleem op te lossen.

Na afloop volgt er een evaluatie met Bouwmensen om te onderzoeken of de kandidaat geschikt is om deel te nemen aan ons reguliere leer-werktraject.

Graag wil ik nogmaals benadrukken dat dit kandidaten zijn die zelf aangegeven hebben interesse te hebben voor het werken in de bouw en/of infra!

Bij interesse kunt u contact opnemen met dhr. Dennis Mollet op d.mollet@bouwendnederland.nl


SOCIAL RETURN INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM

Over de auteur

D. (Dennis) Mollet

Adviseur Bouw & Infra Regio Zuid