Harold Geurts benoemd tot directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening Bouwend Nederland

Door D. (Diane) Parlevliet , 04 juli 2017

Harold Geurts benoemd tot directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening Bouwend Nederland

Harold Geurts is per 1 juli 2017 door het Bestuur van Bouwend Nederland benoemd tot Directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening. Hij bekleedt sinds 2016 de functie van manager Interne Zaken bij Bouwend Nederland. De vacature is ontstaan door het vertrek van Joba van den Berg naar de Tweede Kamer eerder dit jaar.

Nieuwe uitdagingen – nieuwe structuur

Met deze benoeming wijzigt ook de taakverdeling binnen de directie van Bouwend Nederland. De nieuwe directie bestaat uit:

 • Fries Heinis, Algemeen Directeur
  Fries geeft leiding aan de directie en het managementteam. Onder Fries vallen verder de afdelingen Communicatie, HR en het bestuurs- en directiesecretariaat.
       
 • Joep Rats, Directeur Beleid & Vereniging
  Onder Joep vallen het integrale beleidscluster, brancheontwikkeling, de vijf regio's, de afdelingen en de vakgroepen.
       
 • Harold Geurts, Directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening
  Onder Harold vallen Bedrijfsvoering (financiën, facilitair, IT en ledenservice) en alle externe dienstverlening (Advies, ledenvoordelen, het Aanbestedingsinstituut, het partnerprogramma en de Bouwend Nederland Academy).

Fries Heinis over de benoeming en taakverdeling: 'De bouw- en infrasector is volop in beweging. Met de nieuwe structuur, het toetreden van Harold Geurts tot de directie, en de betrokkenheid, kennis en kunde van alle verenigingsprofessionals van Bouwend Nederland zijn we fit om aan de eisen te voldoen die nu en in de nabije toekomst aan een moderne branchevereniging gesteld worden. Het geeft ons de gelegenheid om door een meer integrale aanpak van beleid én dienstverlening onze leden en relaties nog beter te bedienen.'Over de auteur

D. (Diane) Parlevliet

Directieassistent