Overheid komt met één inlogmiddel voor ondernemers

Door Redactie, 04 juli 2017

Overheid komt met één inlogmiddel voor ondernemers

Over een aantal maanden heeft u nog maar één inlogmiddel nodig genaamd eHerkenning om zaken als belastingen, subsidies, voertuigoverschrijvingen en wijzigingen in het Handelsregister te regelen.

Bedrijven kunnen vanaf oktober gefaseerd gebruik gaan maken van het inlogsysteem eHerkenning en bestaande zakelijke inlogmiddelen worden op termijn afgeschaft. Op dit moment hebben overheidsorganisaties het identificeren van zakelijke transacties nog op verschillende manieren geregeld. Voor zakelijke transacties met de overheid worden deze inlogmiddelen op termijn vervangen door eHerkenning, waarbij een sms als extra verificatie is vereist. Door de aangekondigde grootschalige toepassing van het ministerie van Economische Zaken krijgen nagenoeg alle bedrijven te maken met eHerkenning.

eHerkenning is de opvolger van DIGID voor bedrijven en is door de overheid samen met marktpartijen ontwikkeld voor het efficiënt en betrouwbaar inloggen op (overheids)diensten. Een overheidsorganisatie wil weten of zij ook daadwerkelijk te maken heeft met de medewerker van het bedrijf die inlogt en of deze persoon bevoegd is om namens het bedrijf te handelen. eHerkenning regelt deze digitale herkenning (authenticatie) en controleert de digitale bevoegdheid (autorisatie).

Bouwend Nederland leden kunnen voordelig een eHerkenningsmiddel aanvragen bij ledenvoordeelpartner ZET solutions, genaamd Z login. Kijk hier voor meer informatie.


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Contactpersoon bij dit bericht

Joppe Duindam

Accountmanager Bouw Midden