Telegraaf: Bouwsector zucht onder eigen imago

Door Marieke van der Post , 07 juli 2017

Telegraaf: Bouwsector zucht onder eigen imago

Het imago van de bouwsector is vanwege de tienduizenden ontslagen tijdens de crisis zo slecht dat de instroom van werknemers nauwelijks op gang komt.

Het tekort aan vakkrachten in de bouw is momenteel zo groot, dat de inzet van buitenlandse werknemers op termijn onvermijdelijk is. „De instroom van nieuwe vakmensen moet daarom snel op gang komen”, waarschuwt voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland in de Telegraaf van 7 juli jl.

Bouwend Nederland is dan ook een wervingscampagne gestart om ervoor te zorgen dat jongeren voor een opleiding in de bouw kiezen. De komende vijf jaar heeft de sector immers 40.000 jonge bouwvakkers nodig. „En dan gaat het niet alleen om vakmensen, maar ook om hoger opgeleiden. Er is sprake van een tekort op alle niveaus”, zegt Marieke van der Post, belangenbehartiger onderwijs en arbeidsmarkt.

De voorzitter van Bouwend Nederland is optimistisch. „Als de campagnes aanslaan zal het in een stroomversnelling komen. We leggen ons er in elk geval niet bij neer dat er een tekort aan personeel is in de bouw.”

Het volledige artikel van vrijdag 7 juli jl. vindt u hier op Telegraaf.nl.


INSTROOM INSTROOMCAMPAGNE

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt