Eén Vandaag over eerder stoppen met werken

Door Erik Tierolf , 04 augustus 2017

Eén Vandaag over eerder stoppen met werken

Zouden werknemers met een zwaar beroep, zoals in de zorg of in de bouw, eerder moeten kunnen stoppen met werken? Dat is het onderwerp van Eén Vandaag, op zaterdag 5 augustus. Eén Vandaag interviewt Barend van Kessel, directeur van Van Kessel Wegenbouw, en vroeg direct enkele medewerkers om een reactie.

Als het gaat om de stijgende AOW-leeftijd vreest Barend van Kessel voor de generatie werknemers die nu rond de 60 is en altijd zwaar heeft moeten sjouwen. Hij heeft niet veel plekken in zijn bedrijf om ze ander werk te bieden. Bij sommigen werkt het lichaam gewoon niet meer en raken arbeidsongeschikt. “Een algemene discussie over zware beroepen is een hele lastige,” stelt hij. “De stratenmaker van nu heeft veel meer hulpmiddelen die het werk lichter maken. Oudere medewerkers hebben niet van die ontwikkeling kunnen profiteren en daar moet je per individueel geval een oplossing voor bedenken.”

Van Kessel: "Bovendien kan je ook niet tegen iemand die jarenlang stratenmaker is geweest, zeggen dat hij voortaan wat anders moet gaan doen."

Eén Vandaag gemist? Via deze link kunt u het item terugkijken


CAO, ARBEIDSVOORWAARDEN- EN VERHOUDINGEN ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIG WERKEN

Over de auteur

E. (Erik) Tierolf

Senior Beleidsmedewerker