FD: Ipad verdringt papieren bouwtekening

Door Arjan Walinga , 09 augustus 2017

FD: Ipad verdringt papieren bouwtekening

Na het artikel over de logistieke hoogstandjes, belicht het Financieele Dagblad van dinsdag 8 augustus het gebruik van BIM op de bouwplaats.

BIM-manager Sander van der Zee van Dura Vermeer vertelt over de efficiencywinst door het gebruik van BIM, die volgens sommigen geschat wordt op 30%. BIM zorgt voor minder faalkosten, meer kwaliteit én meer marge. Het voornaamste voordeel zit volgens Van der Zee echter in de gestructureerde manier van communiceren met elkaar.

Klik hier voor het artikel op FD.nl

Bouwwerk Informatie Model

BIM staat voor het Bouwwerk Informatie Model. Goed gebruik van BIM zorgt ervoor dat alle partijen die bij een bouwwerk betrokken zijn over dezelfde relevante informatie beschikken. En dat die informatie ook te allen tijde actueel is. Bouwbedrijven maken hierbij gebruik van dezelfde standaard en de ketenpartners leveren allen op dezelfde manier informatie aan. Dit zorgt ervoor dat iedereen die betrokken is het bijvoorbeeld over dezelfde materialen, afmetingen of constructies heeft.

Bouwmeesters

Het gebruik van BIM neemt enorm toe en het betekent een enorme technische vooruitgang in de bouw, waar naast de bouwbedrijven en hun ketenpartners vooral de klanten en eindgebruikers van profiteren. Radioprogramma BNR Bouwmeesters besteedde er onlangs daarom een uitzending aan.

Klik hier voor meer informatie over BIM.


INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN

Over de auteur

A. (Arjan) Walinga

Accountmanager