19 september: Bijeenkomst Betonakkoord voor bouw- en infrabedrijven

Door Redactie, 21 augustus 2017

19 september: Bijeenkomst Betonakkoord voor bouw- en infrabedrijven

Sinds september 2016 wordt aan het Betonakkoord gewerkt. Insteek: een palet toekomstbestendige afspraken voor verdere verduurzaming van de betonketen. 19 september organiseert het MVO Netwerk beton met ondersteuning van Bouwend Nederland een discussiebijeenkomst over de actuele versie van het Betonakkoord. Aanmelding is nog mogelijk.

Het Betonakkoord heeft 4 speerpunten: CO2–reductie, circulariteit, natuurlijk- en sociaal kapitaal. Aan vier tafels zijn de speerpunten uitgewerkt. Een overzicht van de concept tekst van het Betonakkoord, achtergrondinformatie en rapportages zijn beschikbaar via deze link »

Komende twee maanden werkt het MVO Netwerk Beton aan een nieuwe tekst voor het betonakkoord, gebaseerd op de feedback van diverse CEO’s op 16 juni jl. In september worden discussies georganiseerd over de nieuwe tekst met de verschillende geledingen in de betonketen. Transparantie in de keten is een expliciet agendapunt van de discussie op 19 september.

Na de bijeenkomst maakt het MVO Netwerk Beton nog eenmaal een update op de tekst.
Ondertekening staat gepland op 31 oktober. Ondertekening van het Betonakkoord is de overweging van individuele ketenpartners in de betonketen.

Locatie en tijd

Locatie: Bouwend Nederland, Zilverstraat 69, Zoetermeer
Datum: 19 september

Programma
8:00 – 8:10 Opening en voorstelrondje
8:10 – 8:30 Toelichting actuele versie Betonakkoord; proces & inhoud
8:30 – 09:45 Vragen en inhoudelijke discussies waaronder transparantie in de keten
9:45 – 10:00 Samenvatting, afsluiting

Aanmelden of meer informatie?

Mark Spetter: m.spetter@mvonederland.nl


DUURZAAMHEID CIRCULAIRE ECONOMIE