GEANNULEERD! Bouwagenda centraal op Regio Innovatiedag op 3 oktober | Kom ook!

Door Redactie, 21 september 2017

GEANNULEERD! Bouwagenda centraal op Regio Innovatiedag op 3 oktober | Kom ook!

Op 3 oktober 2017 organiseert Bouwend Nederland de Regio Innovatiedag in het Worldhotel Wings direct naast de terminal op Rotterdam The Hague Airport. Kom ontdekken welke impact de veranderende markt op uw bedrijf heeft. Welke kansen de Bouwagenda u kan bieden én hoe Bouwend Nederland u hierbij kan helpen!

Op 28 maart 2017 is de zogeheten BouwAgenda gepresenteerd. Dit is een nationaal innovatieprogramma voor de hele bouwsector. Opdrachtgevers, kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven hebben de handen ineen geslagen om samen antwoord te geven op dringende maatschappelijke vraagstukken. Klimaatverandering en uitputting van grondstoffen dwingen ons tot andere keuzes. De energietransitie is al begonnen en verduurzaming, digitalisering, vergrijzing, verstedelijking en een grote vervangingsopgave veranderen uw markt. Dit zijn uitdagingen waarover we u willen informeren om op deze snel wijzigende markt actief te kunnen bijdragen.

Uw opdrachtgevers vertellen u op de Regio Innovatiedag over uw markt van de toekomst en de vragen die zij voor u hebben.

Programma - Ontdek de kansen van de Bouwagenda

Tijd Onderdeel
15.30 - 16.00 uur Inloop
16.00 - 17.00 uur De Bouwagenda: bouwen aan de kwaliteit van leven
 • Opening en woord van welkom door Dennis van der Werff,
  voorzitter regio Randstad Zuid
 • Inleiding door dagvoorzitter Alphons van Marrewijk,
  hoogleraar Business Antropologie
 • De Bouwagenda: hét innovatieprogramma voor onze bouw- en infrasector,
  Toelichting door Koene Talsma, Taskforcelid van de Bouwagenda
 • Anders kijken, gewoon doen, de bouwsector verandert in hoog tempo.
  Jan Kets neemt ons mee langs klinkende voorbeelden van innovaties door het land.
 • Anders kijken, ongewoon doen, brengt de Bouwagenda daadwerkelijk iets nieuws? Moeten we zelf anders kijken en eens ongewoon doen? Aan de hand van prikkelende stellingen gaat Alphons van Marrewijk dit met ons verkennen.
17.00 - 18.30 uur                                                     Kansen verkennen met de Bouwopgaven
U kunt in dit onderdeel meedoen aan één van de hieronder genoemde workshops. U kunt meerdere mensen uit uw organisatie aanmelden.
18.30 - 19.00 uur Bouwagenda & Innovatie: zit er voor mij brood in?
Plenaire borrel, terugkoppeling uit de workshops onder het genot van een hapje en drankje. Tot slot, toelichting op het Bouwend Nederland Innovatieprogramma Bouwtafels en andere (regionale) ondersteuning. Haakt u ook aan?
19.00 uur Diner
Nota bene: uitrijkaarten kunt u op kosteloos afhalen bij de receptie van het hotel.

Workshops

 • Bouwinnovatiegame
  Kansen pakken met innovatie is niet alleen slim denken, maar ook ervaren wat werkt en wat niet. Wilt u ervaren hoe u de balans zoekt tussen investeren in innovatie én uw omzet realiseren? Of hoe innovatie u helpt uw concurrentiekracht te versterken? En hoe het vinden van goede partners u daarbij helpt? Speel dan mee in deze real life innovatie game.
      
 • Scholen
  Na een toelichting op de opgave van ‘scholen’, gaat u interactief aan de slag om te ontdekken welke kansen deze opgave voor uw bedrijf biedt, bijv.: slimme renovatieconcepten en financieringsarrangementen? Met installaties, inbouwconcepten en digitale hulpmidden, de leeromgeving moderniseren?
               
 • Duurzame corporatiewoningen
  Na een toelichting op de opgave van ‘duurzame corporatiewoningen’, gaat u interactief aan de slag om te ontdekken welke kansen deze opgave voor uw bedrijf biedt, bijv.: naast energieprestatie ook levensloopbestendigheid, circulariteit en ‘natuur inclusief’; over 10 jaar is energie-producerend waarschijnlijk het huidige energieneutraal.
        
 • Smart City
  Na een toelichting op de opgave van ‘Smart Cities’, gaat u interactief aan de slag om te ontdekken welke kansen deze opgave voor uw bedrijf biedt, bijv.: met slim assetmanagement reduceren onzekerheden en inefficiëntie in onderhoud en beheer; overlast beperken voor verkeer tijdens werkzaamheden.

Aanmelden?

Deelname aan de Regio Innovatiedag is kosteloos. U kunt zich aanmelden via de onderstaande link.

Klik hier om aan te melden voor de Regio Innovatiedag op 3 oktober »


AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN DUURZAAMHEID KETENSAMENWERKING BEVORDEREN KETENSAMENWERKING MARKT WONINGMARKT INFRAMARKT ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Contactpersoon bij dit bericht

Tom van Eck

Accountmanager Infra Midden