Bouwen voor de vergrijzing? Zo doe je dat!

Door Yvonne van Zijl , 22 september 2017

Bouwen voor de vergrijzing? Zo doe je dat!

Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn. Naast lichamelijke ongemakken is het voor velen een schrikbeeld om je zelfstandigheid, je partner, familie en eigen huis te moeten achterlaten voor een verblijf in een zorginstelling. Projectontwikkelaar Roozen van Hoppe heeft met De Leyhoeve een woonconcept voor ouderen ontwikkeld, dat een passend antwoord biedt voor de uitdagingen van ouder worden. Wonen en zorgen zijn in dit concept gecombineerd, waarbij je de regie houdt over je eigen leven. Er zijn op dit moment locaties in Tilburg en Groningen maar de bedoeling is op meer plekken in Nederland dergelijke woonlandschappen te realiseren.

Op maandag 9 oktober organiseert Jong Bouwend Nederland regio Zuid een excursie naar De Leyhoeve om samen met Roozen van Hoppe meer te weten te komen over het ontwikkelen van dit nieuwe woonconcept. Hoe is De Leyhoeve tot stand gekomen, welke lessen zijn er geleerd, welke uitdagingen zijn er bij de verdere uitrol in Nederland, wat verwacht deze projectontwikkelaar van zijn partners?
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze excursie!

Programma

Het programma voor deze middag is als volgt:
- 16.00 uur: Ontvangst met koffie/thee
- 16.30 uur: Presentatie over en rondleiding door woonlandschap de Leyhoeve
- 18.00 uur: Aansluitend diner met de eigenaren van De Leyhoeve

Locatie en aanmelden

De Leyhoeve is gelegen pal naast de A58 aan de Dokter Bloemenlaan 9-21 (Leijweg voor navigatie die in 2016 nog geen update heeft gehad). De leden van Jong Bouwend Nederland regio Zuid hebben per e-mail een uitnodiging met aanmeldmogelijkheid gehad voor deze excursie.
E-mail gemist? Aanmelden kan ook door een e-mail te sturen aan evenementen@bouwendnederland.nl.

Nog geen lid van JBN en wel interesse in deze excursie? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl van regio Zuid via 013 5350510 of y.vanzijl@bouwendnederland.nl.


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

Y. (Yvonne) van Zijl

Beleidsmedewerker