Techniekdagen in Gelderland (en de bouw is er bij!)

Door Redactie, 25 september 2017

Techniekdagen in Gelderland (en de bouw is er bij!)

De komende maand staan er in de Gelderland drie Techniekdagen op stapel. In Nijmegen op 30 september, in Arnhem op 7 oktober en in De Liemers op 28 oktober. Techniekdagen zijn inmiddels een begrip in de regio en worden jaarlijks door duizenden kinderen, ouders en (groot)ouders bezocht.

Wat zijn Techniekdagen?

Techniekdagen worden georganiseerd om jongeren te interesseren voor een opleiding in de Techniek. Bedrijven en scholen organiseren speciaal voor kinderen van 10-14 jaar (en hun ouders) een dag met zeer diverse technische doe-activiteiten. Vanzelfsprekend is de bouw ook ruimschoots vertegenwoordigd met demonstraties en doe-activiteiten.

De rol van moeders (en vaders)

Moeders (en vaders) spelen een belangrijke rol bij de school- en beroepskeuze van hun kinderen. Moeders vinden het niet alleen belangrijk dat hun kind gelukkig is, maar ook dat hij/zij goede vooruitzichten heeft. En die zijn er in de bouw en infra weer volop. Ook is de bouw een stuk veelzijdiger dan mensen denken. Op het Bouwplein op de Techniekdag zijn daarom ook moeders (en vaders) aanwezig die veel weten over de sector en daar andere moeders (en vaders) graag wat over vertellen.

Oproep van Fries Heinis (directeur Bouwend Nederland)

In het filmpje hierboven roept Fries Heinis Gelderse moeders (en vaders) op om de Techniekdagen te bezoeken. Ook leden van Bouwend Nederland en hun (klein)kinderen zijn natuurlijk van harte welkom. Niet alleen om te komen kijken, maar ook om (volgend jaar) mee te doen. Want hoe meer bouw- en infrabedrijven er meedoen, hoe beter we kunnen laten zien hoe breed en veelzijdig de sector is.

Waar moet u zijn?

» Nijmegen (30 september): in en rond het Technovium (Heyendaalseweg 98)
» Arnhem (7 oktober): Techniekcampus van de HAN (Ruitenberglaan 26)
» De Liemers (28 oktober): de Markthal in Didam


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOMCAMPAGNE INSTROOM