Bouwt u mee aan ‘Je gaat het maken’?

Door Marieke van der Post , 26 september 2017

Bouwt u mee aan ‘Je gaat het maken’?

Het kan niemand ontgaan zijn dat de bouw- en infrasector zitten te springen om nieuwe vakmensen. Daarom voeren we met elkaar de campagne 'Je gaat het maken'.

Bijna dagelijks staan er artikelen over in verschillende kranten en op diverse websites. Er is heel veel werk, maar er zijn te weinig mensen die het werk kunnen uitvoeren. Om te kunnen voldoen aan de vervangingsvraag en verwachte groei zijn de komende vijf jaar naar schatting jaarlijks 8000 nieuwe arbeidskrachten nodig. Om jongeren te interesseren voor een opleiding en later een baan in de bouw en infrasector is Bouwend Nederland samen met opleidingsbedrijven, lidbedrijven en scholen actief in de instroomcampagne Jegaathetmaken.

Actief op diverse sociale media

De campagne richt zich op jongeren, tussen de 14 en 18 jaar én op hun beïnvloeders. Jegaathetmaken is daarom actief op de kanalen waar de jongeren ook actief zijn: Instagram, Youtube en Facebook. Daar laten we de mooiste kanten van ons vak zien: we delen de trots, het vakmanschap en de innovaties en doen dat op manieren die jongeren aanspreken. En uiteraard is er een speciale website gemaakt: www.jegaathetmaken.nl.

Vlogger

Voor de campagne gaat Jorn Huijbers, student van de Avans Hogeschool, regelmatig op pad om bouwprojecten te bezoeken en om met medewerkers én met studenten te praten. Deze keer bezocht Jorn, samen met studenten bouwkunde van de Haagse Hogeschool het project Rotterdamse Baan, de in aanleg zijnde 1600 meter lange verbinding tussen knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag.

Bekijk hier zijn vlogs op YouTube en zijn nieuwste vlog over de Rotterdamse Baan »

Draag de campagne uit

Ook u kunt helpen om de campagne onder de aandacht van jongeren te brengen, door de kanalen te volgen en de berichten te delen. En vraag ook uw medewerkers om dat te doen. We moeten sámen aan de slag!

Gastlessen

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan kant-en-klare gastlessen. De onderdelen van zo’n gastles kunt u zo downloaden en gebruiken. Geeft u graag gastlessen, maar weet u nog niet op welke school, neem dan contact met ons op.

Niks is leuker dan om een blijvende herinnering achter te laten. Dat kan in de vorm van een klein hebbedingetje, zoals oordopjes (enorm vaak gebruikt tegenwoordig) en zonnebrillen. Daarom is er een speciale webwinkel gemaakt, met een aantal producten daarin die u kunt weggeven. Klik hier voor de webwinkel » 


ONDERWIJS EN OPLEIDING INSTROOM

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt