Nieuw: Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra

Door Marieke van der Post , 17 oktober 2017

Nieuw: Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra

De nieuwe brochure ‘Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra’ voor jongeren is nu beschikbaar! Met deze brochure willen wij jongeren die op het voortgezet onderwijs zitten en bezig zijn met hun studie- of beroepskeuze bereiken. Deze doelgroep laten we graag zien hoe breed en veelzijdig de bouw is. En dat deze sector veel mogelijkheden biedt om door te groeien.

De bouw staat te springen om (jonge) vakmensen. Om te kunnen voldoen aan de vraag en verwachte groei zijn er de komende vijf jaren naar schatting 8000 nieuwe vakmensen per jaar nodig. Er is een grote behoefte aan allerlei soorten vakmensen, niet alleen technisch maar vooral ook jongeren die sterk zijn in ontwerp en/of planning. Want veel werk wordt met innovatieve technieken voorbereid en georganiseerd.
Het is een feit dat veel mensen niet weten wat er in onze sector gebeurt. Ook docenten weten het vaak niet. Ook 16-jarigen en hun ouders hebben vaak geen idee. Bekijk daarom deze nieuwe brochure.

Campagne ‘Je gaat het maken’

Jongeren kiezen echter steeds minder voor een opleiding in de bouw en infra. Reden voor Bouwend Nederland om samen met opleidingsbedrijven, scholen en regionale initiatieven een campagne te starten om jongeren te interesseren voor de bouw en infra. Met de campagne ‘Je gaat het maken’ en speciale website (#jegaathetmaken) laat Bouwend Nederland zien hoe leuk werken in de bouw is, hoeveel vraag er naar creativiteit is, hoe innovatief het werk tegenwoordig is en wat de bouw allemaal voor moois maakt!

Brochure

Bekijk hier de brochure die vanaf vandaag standaard in de toolkit van de instroomcampagne ‘Je gaat het maken in de bouw en infra’ zit. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.jegaathetmaken.nl, maar volg ons ook op Instagram en YouTube.


ARBEIDSMARKT ONDERWIJS EN OPLEIDING

Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt