Aansluitingen nutsvoorzieningen gaan soms goed en soms goed mis

Door Anne-Fokke de Vries , 25 oktober 2017

Aansluitingen nutsvoorzieningen gaan soms goed en soms goed mis

Zoals de Cobouw constateert gaan aansluitingen van nutsvoorzieningen soms goed, maar vaak ook goed mis. Gas, elektra, water en data zijn essentiële voorzieningen zowel tijdens het bouwproces als voor de oplevering van een bouwwerk. Makkelijk gezegd en opgeschreven! Maar er komen vele partijen aan te pas en de doorlooptijden passen niet altijd bij de wensen. Wat zijn uw ervaringen als bouw- en infra bedrijf? Tijdens het Afdelingscafé van Afdeling Duin- en Rijnstreek op 20 november ontmoet u de netbeheerders en kunt u met ze in gesprek.

Wat zijn de ervaringen van de netbeheerders?
Wat zijn de ervaringen van kabel en leiding bedrijven als onderaannemers van de netbeheerders?
Hoe communiceren wij met elkaar?

Bouwend Nederland heeft begrip voor het bovenstaande en heeft met de Stichting Mijnaansluiting.nl en de netbeheerders contact gezocht om in gezamenlijkheid de achterliggende processen duidelijk te maken en deze te optimaliseren. Dat hier elke partij zijn eigen verantwoordelijkheid in heeft, spreekt voor zich. Vele (tijdelijke / definitieve) aansluitingen geven geen problemen. Maar er zijn er ook die ………..! En om deze laatste te voorkomen willen wij de communicatie tussen betrokkenen opstarten om met wederzijds begrip en respect te komen tot oplossingsrichtingen.

Kelly Kruijver van de Stichting Mijnaansluiting.nl, Bas Geense van Stedin en Anne Fokke de Vries, secretaris van de Bouwend Nederland KOMAT waar dit dossier is ondergebracht, geven u de mogelijkheid tijdens een workshop mee te werken aan deze positieve insteek om de onderlinge communicatie te verbeteren. Dat u ook uw ervaringen mag inbrengen spreekt voor zich. De vertegenwoordigers van de netbeheerders die aanwezig zijn zullen dat ook doen.
Deze workshop vindt om 18.30 uur plaats tijdens het Afdelingscafé van Duin- en Rijnstreek op dinsdag 20 november 2017

Locatie: Mövenpick Hotel te Amsterdam. Piet Heinkade 11 Amsterdam. Tijd: 17:15 - 20:30 uur.
Aanmelden kan via evenementen@bouwendnederland.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Natascha Mahdo via n.mahdo@bouwendnederland.nl  


WONINGMARKT

Over de auteur

A.F.J. (Annefokke) de Vries

Beleidsmedewerker