Bouwlogistiek: wat levert het op en hoe doe ik het?

Door Hessel Heins-Wunderle , 02 november 2017

Bouwlogistiek: wat levert het op en hoe doe ik het?

Steeds vaker bouwen we binnenstedelijk. Dat betekent steeds meer vervoer van materieel en personeel van en naar de bouwplaatsen in de stad. Tegelijkertijd trekt de economie aan en neemt het aantal vervoersbewegingen in de stad toe. Bouwlogistiek is daarbij goed voor ongeveer een derde van het vrachtverkeer in steden.Slimmere, schonere en veilige logistieke oplossingen voor de bouw zijn noodzakelijk als u uw bouwplaats bereikbaar wilt houden en onnodige kosten en vertraging in uw bouwproces wilt voorkomen. Maar hoe doet u dat?

Steeds meer slimme logistieke concepten worden ingezet bij bouwprojecten, zoals hubs, bouwtickets en planningtools, gemeengoed is het echter nog niet. En waarom zou u er als MKB-bedrijf mee aan de slag gaan? Bouwlogistiek heeft echter een direct negatief effect op de arbeidsproductiviteit. Slechte bouwlogistiek leidt tot vertraging en stagnatie op de bouwplaats. En stagnatie kost niet alleen veel (indirect) geld, maar leidt ook tot frustratie en irritatie van de uitvoerenden en omgeving. Alleen al om uw medewerkers enthousiast te houden is bouwlogistiek relevant voor u. Maar het kan u ook geld opleveren of uw bouwproject sneller door procedures helpen.

Wat bouwlogistiek u oplevert en hoe u er mee aan de slag kunt vertelt Bas Timmers u tijdens een workshop over bouwlogistiek op het Afdelingscafé van de Afdeling Duin- en Rijnstreek van 20 november

Geïnteresseerd? Meld u hier aan


LOGISTIEK IN DE BOUW

Over de auteur

H.J. (Hessel) Heins-Wunderle

Regiomanager Randstad Zuid