Try-out MSD 2018: dat belooft wat!

Door Martin Huigen , 04 december 2017

Try-out MSD 2018: dat belooft wat!

Op woensdag 29 november heeft de try-out voor de Machinistenscholingsdagen 2018 (MSD 2018) plaatsgevonden. Deze worden gehouden op 18 en 19 januari op het Bouw & Infra Park in Harderwijk. Vijf van de zes inleiders die de workshops gaan houden waren aanwezig. Zij gaven op hoofdlijnen weer wat zij op interactieve wijze naar voren zullen brengen.

Wederom weer ruime aandacht voor de techniek. Zo zal Marc van de Ven van Ahlmann/Mecalac tijdens de MSD de nieuwste Mecalac 412 gaan demonstreren. Een machine die zeer compact is en waarmee je op basis van twee resp. vier wielen de gewenste werkzaamheden kan uitvoeren.

Marco Hobelman zal een demonstratie geven van de Gradertronic kit waarmee je in sloten kan maaien en kan graven. Beide disciplines zullen op twee machines worden toegepast en de machinisten kunnen aan den lijve gaan ervaren hoe dat werkt.
Beide demonstraties zullen in de buitenlucht gaan plaatsvinden. Voor de deelnemers zullen overkappingen worden geplaatst zodat -mocht het regenen/sneeuwen- zij in ieder geval droog staan.

Nog meer vaktechniek in de te houden workshop van Tom van Baars van Steelwrist. Hij nam ons mee in de nieuwste ontwikkelingen rond de draaikantelstukken. Een nieuw, veilig en effectief systeem dat -naar zijn zeggen- het helemaal gaat maken.

Henk Wijnholds zal in de te houden workshop over veiligheid ingaan op een aantal concrete praktijkvoorbeelden waarbij het mis is gegaan, waarom dit is gebeurd en nog meer hoe dit voorkomen had kunnen worden.

Niek Verkade van Valq zal de deelnemers uit gaan dagen om in de vorm van een quiz de kennis te toetsen van hoe en met wie je als machinist effectief kan communiceren.

Helaas kon de heer Cor Lont van Optima Infra niet aanwezig zijn. Zijn workshop zal gaan over de mogelijkheden van een juiste afstemming tussen verschillende elektronische systemen.

Unaniem waren de aanwezigen van oordeel dat de gehouden presentaties een goed inzicht gaven in de praktische toepasbaarheid en dat de gehouden presentaties van een hoog kwalitatief niveau waren. Dat belooft wat op 18 en 19 januari 2018 tijdens de MSD 2018!

Aanmelding kan in principe geschieden tot 8 december via:
http://www.somabedrijfsopleidingen.nl/nl/acties/msdOver de auteur

M.M.M. (Martin) Huigen

Secretaris Vakgroepen Grondwerk en Waterbouw, Sectie Infra Klein