Publicaties

Op deze pagina vindt u een overzicht van de uitgaven van Bouwend Nederland. Naast het ledenmagazine BouwendNL publiceren we visiedocumenten over actuele onderwerpen in de bouw en infra, jaarverslagen met overzichten van wat we bereikt hebben en verschillende brochures. Mist u een publicatie of wilt u een papieren versie opvragen, neem dan contact met ons op.

Gevaren van gasleidingen bij graven

Op 3 juni jl. bracht de Onderzoeksraad voor Veiligheid haar rapport uit over het onderzoek naar de gasexplosie op 4 september 2014 in het flatgebouw De Beukenhorst in Diemen. Die dag vonden sloopwerkzaamheden plaats voor de renovatie van een lift van het gebouw. Bij de explosie kwamen twee mensen om het leven en raakten vijftien mensen gewond. De Onderzoeksraad onderzocht hoe het mogelijk was dat de onveilige situatie ontstond en hoe daarmee na de ontdekking van het gaslek is omgegaan. Bekijk ook 'Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert rapport gasexplosie Diemen' en 'Rapport Graafschade in opdracht van Bouwend Nederland Helpdesk WION-Schaden'.

Ledenvoordeel

Bouwend Nederland biedt leden een ledenvoordeel op het gebied van schade aan ondergrondse eigendommen. De Helpdesk WION-schaden ondersteunt de leden bij claims van kabel-/leidingbeheerders betreffende deze schade. Klik hier voor meer informatie over dit ledenvoordeel.

download