Ondernemer en onderneming

Nederland heeft belang bij sterke, economisch gezonde bouwbedrijven, die klantgericht, integer en duurzaam inspelen op de veranderende eisen van hun klanten en van de omgeving. Bouwend Nederland wil bijdragen aan de vitaliteit van de sector door haar leden te ondersteunen bij de invulling van deze succesfactoren. Ondernemen is positie kiezen. Ondernemerschap betekent initiatief nemen en marktkansen najagen. Kansen zien, kansen benutten en creëren van waarde. Het maken van strategische keuzes is een proces dat daarmee verbonden is. Strategie, Cultuur & Leiderschap, Kwaliteit en Transparantie en Financiering zijn hierbij succesfactoren voor gezonde, ondernemende, bouw- en infrabedrijven.

Strategie

Strategie gaat over de toekomst van het bedrijf en zijn positie in de markt. Strategie is een samenhangend geheel van keuzes ...
Lees meer

Cultuur & Leiderschap

De wereld verandert, waarmee ook de omgeving van bouwprojecten verandert. Technieken zijn geïntegreerd, nieuwe partnerships gesmeed ...
Lees meer

Kwaliteit & Transparantie

Iedereen heeft dagelijks te maken met de kwaliteit van de gebouwde omgeving. Bouw- en infrabedrijven moeten klantgericht, integer en duurzaam ...
Lees meer

Financiering

De groei aan kredietverlening aan het bedrijfsleven is de laatste jaren fors vertraagd. Banken kijken kritischer naar ondernemingen; hebben ...
Lees meerInteressante publicaties

  Agenda Ondernemerschap & Innovatie

  28 september 2017

  De Agenda Ondernemerschap & Innovatie van Bouwend Nederland vormt het beleidskader voor alle verenigingsonderdelen van Bouwend Nederland. Het legt de ambities en doelstellingen van Bouwend Nederland voor de komende drie jaar vast. Het geeft lidbedrijven, bestuurders, medewerkers, en stakeholders inzicht in de inhoudelijke koers en in de doelen. De Agenda Ondernemerschap & Innovatie is tot stand gekomen in samenwerking met een aantal leden en bestuurders vanuit verschillende onderdelen van Bouwend Nederland.

  Download


  BouwendNL 2017 - nummer 3

  28 september 2017

  In deze derde BouwendNL van 2017: de Bouwagenda, met de ontbijtsessie met Aedes en het project DOEN als mooie voorbeelden. Met 'Bouwen doen we samen' wordt aandacht gevraagd voor grote investeringen die nodig zijn in de bouw, en met de oprichting van de Taskforce Veiligheid moet het aantal dodelijke ongevallen in de bouw naar nul. Daarnaast ook: stroomopwekkend glas, cybersecurity, de BNL Academy, de instroomcampagne en nog veel meer nieuws en achtergrond uit de bouw- en infrawereld.

  Lees deze publicatie

  Download


  De Bouwagenda. Bouwen aan de kwaliteit van leven

  28 maart 2017

  De Bouwagenda is een nationaal innovatieprogramma voor de hele bouwsector. Overheid, opdrachtgevers, kennisinstellingen en het bedrijfsleven hebben de handen ineen geslagen om samen antwoord te geven op enkele zeer dringende maatschappelijke vraagstukken. Klimaatverandering en uitputting van grondstoffen dwingen ons tot andere keuzes. Evenals de energietransitie, verduurzaming, digitalisering, vergrijzing, verstedelijking en de grote vervangingsopgave. Bezoek onze themapagina »

  Download


  Special Preventie en Verzekeren

  13 oktober 2016

  In deze special draait het om preventie, het voorkomen van schade en daarmee het beperken van kosten. Wij geven u hierover praktische voorbeelden en tips. Uiteraard worden de verzekeringen ook besproken, maar die zijn het sluitstuk van uw risicoanalyse.

  Lees deze publicatie

  Download


  BouwendNL - Special ICT

  28 juni 2016

  “We schieten met elkaar het digitale tijdperk in”, aldus Maxime Verhagen in de zojuist verschenen ICT-special. De effecten van het internet op de bouw- en infrabedrijven is groot. De klanten, de producten, de processen; alles wordt anders. Dat dit snel gaat blijkt bijvoorbeeld uit de adaptatie van BIM, maar ook door websites als Bouwnu.nl is er meer transparantie in de sector. Het leveren van goed werk is belangrijk, want het is zichtbaarder dan ooit. Maar ook het delen van informatie en kennis, het digitaliseren van orderbonnen, digitale ledenvoordelen, gebruik van robots in fabrieken en meer.

  Laat u inspireren en bekijk hier de ICT-special van Bouwend Nederland.

  Download


  Special Ledenvoordelen 2016: Méér dan korting

  27 mei 2016

  In deze special geven wij u graag een kijkje achter de schermen van de ledenvoordelen waar u als lid van kunt profiteren. Achtergrondinformatie, ontwikkelingen binnen de markt en nuttige tips. Veel van deze voordelen sluiten aan bij de thema's van Bouwend Nederland en helpen u bij uw bedrijfsvoering. Doe er uw voordeel mee!

  Lees deze publicatie

  Download


  5 redenen om de Stichting Sociale Bemiddeling in te schakelen

  01 januari 2016

  Lees in deze flyer kort en krachtig waarom en wanneer u de Stichting Sociale Bemiddeling (SSB) kunt inschakelen en wat de SSB voor u kan betekenen.

  Download


  Bankgaranties in de bouwsector. De kosten van zekerheid.

  04 maart 2015

  Op grond van de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor de uitvoering van Werken (UAV) die op veel aannemingsovereenkomsten van toepassing worden verklaard, vragen opdrachtgevers vaak aan aannemers om ten behoeve van de opdrachtgever een bankgarantie te stellen. Hetzelfde geldt als op het werk de UAV-GC (UAV Geïntegreerde Contracten) van toepassing zijn.

  Download


  Meer werk

  01 december 2014

  Dat de markt onder druk staat is inmiddels bij ons allemaal wel bekend. Daarin gezonde omzet binnen halen is een probleem wat bij iedere ondernemer wel is door gedrongen. Hiermee is het waarom wel duidelijk en roept dat de vraag op 'hoe'.

  Download


  Samen staan we sterk

  27 mei 2014

  In deze brochure vindt u in het kort de voordelen van het lidmaatschap van Bouwend Nederland. Deze brochure is gemaakt om te verspreiden bij bijvoorbeeld bijeenkomsten en beurzen.

  Download


  BouwendNL 2013 - nummer 6

  21 juni 2013

  Maxime Verhagen neemt de voorzittershamer over van Elco Brinkman. In deze laatste editie van BouwendNL voor de vakantieperiode komt hij uitgebreid aan het woord over zijn plannen, ideeën en ambities.
  Ook in dit nummer een beeldverslag van een succesvolle want drukbezochte Dag van de Bouw, meer informatie over de BouwApp die bij die gelegenheid is gelanceerd en de resultaten van een jaar bouwprestaties.nl.

  Download


  BouwendNL 2013 - nummer 5

  30 mei 2013

  In deze editie van BouwendNL ruim aandacht voor veiligheid. Een belangrijk thema voor alle partijen in de bouw en infra, en een van de voornaamste speerpunten van Bouwend Nederland. Veiligheid is namelijk een zaak van ons allemaal. Werkgevers, werknemers, opdrachtgevers,opdrachtnemers, de ontwerpers, de overheid, brancheorganisaties: allemaal kunnen we ons steentje bijdrage om deze sector een stuk veiliger te maken. Vanaf pagina 15 leest u er meer over.
  Eerder heeft u dan al een overzicht aangetroffen van alle deelnemende projecten aan de Dag van de Bouw, waarvan er twee zijn uitgelicht voor onze rubriek Bouw in Beeld. Op zaterdag 1 juni 2013 is het namelijk weer zover en zijn zo’n 230 projecten voor even toegankelijk voor het grote publiek. Wij wensen alle deelnemende projecten en bedrijven veel bezoekers toe!

  Download


  BouwendNL 2013 - nummer 4

  25 april 2013

  De bouw en infra zucht onder de economische malaise. Een steuntje in de rug is dan ook voor veel bedrijven meer dan welkom. Dan treft het dat u lid bent van Bouwend Nederland. Want via onze ledenservice bieden wij u de nodige ondersteuning, praktisch zowel als financieel. U leest er meer over in het themadeel van dit vierde nummer van BouwendNL.

  Download