Vakgroep Specialistische Wegenbouw

Infraspecialisten onderweg | 6 april 2017 | Harderwijk | Aanmelden »

       
De Vakgroep Specialistische Wegenbouw (VSW) van Bouwend Nederland organiseert op 6 april a.s. van 9.30 uur tot 16.00 uur op het Bouw & Infra Park in Harderwijk een dag waar kennis delen over specialismen in de wegenbouw en netwerken centraal staan.

De VSW is een verzameling van aannemers die actief zijn in de wegenbouwspecialismen zoals wegmarkeren, geleiderail, cementbeton wegenbouw, emulsie asfaltbeton, verkeersmaatregelen, frezen en geluidsschermen. Tijdens de dag is er een dynamisch programma. U kunt deelnemen aan workshops en demonstraties bekijken in het VSW-theater. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken. Doel is vooral u te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in deze sector(en). Ook is er een Kennisplein waar technische inhoudelijke vragen worden beantwoord door deskundigen uit de sectoren.

De VSW is een verzameling van aannemers die actief zijn in de wegenbouwspecialismen zoals wegmarkeren, geleiderail, cementbeton wegenbouw, emulsie asfaltbeton, verkeersmaatregelen, frezen en geluidsschermen. Tijdens de dag is er een dynamisch programma. U kunt deelnemen aan workshops en demonstraties bekijken in het VSW-theater. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken. Doel is vooral u te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen in deze sector(en). Ook is er een Kennisplein waar technische inhoudelijke vragen worden beantwoord door deskundigen uit de sectoren.


De dag vangt aan met een plenaire sessie waarin wij u meenemen in de ontwikkelingen in de (specialistische) wegenbouw in relatie tot complexe mobiliteit, een containerbegrip voor alles wat met slim wegbeheer te maken heeft.

Voor wie?

Wij nodigen u als wegbeheerder, hoofdaannemer dan wel anders actief in de wegenbouw, graag uit voor deze dag, die u niet mag missen! Verderop in deze uitnodiging volgt meer informatie over het programma en hoe u zich aan kunt melden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Bent u docent HBO Civiele Techniek dan bestaat de mogelijkheid met een groep studenten deze dag te bezoeken. Interesse? Neem dan contact op met de organisatie.

Programma

9.30 uur Ontvangst
In gebouw 20 op het Bouw & Infra Park.

10.00 uur Opening
Door dagvoorzitter Dolf Jansen, presentator en cabaretier.

10.05 uur Ontwikkelingen in de specialistische wegenbouw
Henk Vreeswijk, voorzitter Vakgroep Specialistische Wegenbouw (VSW) van Bouwend Nederland.

10.10 uur Investeren in infrastructuur
Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland.

10.20 uur Complexe mobiliteit
Kai Feldkamp, programmadirecteur Smart Mobility bij Rijkswaterstaat.

10.40 uur Minidebat met sprekers o.l.v. Dolf Jansen

11.00 uur Einde plenaire sessie

11.05 uur Start workshops – ronde 1
Verderop in deze uitnodiging treft u een menu aan met de diverse workshops waar u bij aanmelding op in kunt tekenen. U kunt deelnemen aan maximaal 2 workshops van ieder 25 minuten. Deelname is facultatief.
Geen deelname aan een workshop(s)? De hele dag kunt ook terecht op het Kennisplein waar technische inhoudelijke vragen worden beantwoord door deskundigen uit de diverse sectoren.

11.30 uur Start workshops – ronde 2

12.00 uur Lunch

12.45 uur Het VSW-theater
Op een buitenterrein van het Bouw & Infra Park spectaculaire demonstraties van nieuwste technieken in de specialistische wegenbouwsectoren wegmarkeren, geleiderail, cementbeton wegenbouw, emulsie asfaltbeton, verkeersmaatregelen, frezen en geluidsschermen. Komt dat zien!
Dolf Jansen is spreekstalmeester en leidt u langs de demonstraties.

14.30 uur Afsluiting
Door Dolf Jansen met een eigen cabareteske visie op de specialistische wegenbouw en complexe mobiliteit.

15.00 uur Netwerken met een drankje en een hapje

16.00 uur Einde

Workshops menu

 1. Verkeersregelaars, super goed(koop)!
  De Do’s and Dont’s voor uw organisatie bij het inhuren van verkeersregelaars.
      
 2. Type II markering, wat levert ons dit op?
  Wat betekent Type II markering nu eigenlijk? Waar kunnen we deze markering toepassen en waar komt hij het beste tot zijn recht? Wat zijn de voordelen met betrekking tot dag of nacht zichtbaarheid, geluid, duurzaamheid en slijtvastheid? Een theoretische onderbouwing in deze workshop waarna we in de middag in het VSW-theater de applicatie gaan bekijken.
       
 3. Red Mijn Weg 2017, onderhoud wegen - Never ending story nr. 7
  Red Mijn Weg (RMW) is hét platform waar partijen die bij wegonderhoud betrokken zijn op neutrale wijze worden geïnformeerd. Deelnemers wisselen kennis uit over het wegennet en de schadebeelden die letterlijk aan de oppervlakte komen, over oorzaken en gevolgen van schades en niet te vergeten over de verschillende onderhoudstechnieken die kunnen worden ingezet om schade te verhelpen.
  Al acht jaar komt RMW met scherpe analyses en nieuwe inzichten. Maar ook een frisse kijk op de infra, en het onderhoud daarop in de openbare ruimte. De moeite waard om kennis te nemen van de status quo inzake goed onderhoud.
       
 4. Wat is het verschil tussen een geluidsscherm en een schutting?
  In deze workshop verkrijgt u inzicht in wat er allemaal komt kijken bij het ontwerp en bouw van een geluidscherm. Wat doet bijvoorbeeld een scherm met akoestiek, en hoe kan een scherm dit beïnvloeden, hoe werkt het, wat is een geluidslek en welk type geluidsreductie is mogelijk, denk hierbij aan materiaalgebruik en absorptie.
      
 5. Een BRL van Infra Kwaliteit geeft de opdrachtgever altijd zekerheid
  Infra Kwaliteit is in 2014 opgericht met als doel om, door certificering, de kwaliteit in de specialistische wegenbouw te bevorderen. Het gaat hierbij om het onafhankelijke beheer en de modernisering van de bestaande KOMO-BRL-en (Beoordelingsrichtlijn) voor verkeersmaatregelen, geleiderail en wegmarkeren. Tijdens deze workshop volgt een uitleg over het belang van certificeren en de BRL (praktijkgerichte kwaliteitsborging van proces en persoon).
      
 6. Innovatie in geleiderail – Wat is veiligheid?
  In deze workshop een analyse van crashtesten op verschillende typen geleiderail met antwoorden op: Wat betekent voertuig indringing? en Hoe functioneert de geleiderail? Maar ook antwoorden op welke keuze de wegbeheerder moet maken met antwoorden op Hoe veilig moet een weg zijn? en Wanneer is de geleiderail zelf een gevaar?

Intekenen workshops

Bij het online aanmelden kunt u intekenen voor maximaal 2 workshops (facultatief) van circa 25 minuten per workshop. De workshops vinden plaats tussen 11.00 uur en 12.00 uur. In uw bevestiging van deelname aan de dag wordt ook uw eventuele deelname aan de door u aangegeven workshop(s) bevestigd.

Openbaar vervoer

Komt u met het openbaar vervoer, dan staat bij het Station van Harderwijk een pendelbus klaar die u naar het Bouw & Infra Park brengt. Deze pendelbus vertrekt om 9.15 uur vanaf het station en vertrekt om 16.00 uur vanaf het Bouw & Infra Park richting het station. Uw toegangskaart voor toegang tot het Bouw & Infra Park geldt ook als vervoersbewijs. Bij het aanmelden wordt gevraagd of u gebruik wilt maken van deze pendelbus.

Parkeren

Komt u met de auto dan is op het Bouw & Infra Park voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.