Logo Bouwend Nederland

Webinar 3 juni: Wat betekent RGS voor je medewerkers

Vrijdag 17 mei 2024

Resultaatgericht Samenwerken heeft vele voordelen, waaronder continuïteit van werk en een hogere huurderstevredenheid. En veelal werken je medewerkers ook met meer plezier. Waar zit hem dat precies in. En wat kan je doen om hen waar nodig te ondersteunen. Daar hoor je meer over in dit webinar. Ook besteden we aandacht aan de rol van de assetmanager in een RGS samenwerking.

Datum en tijd

Maandag 3 juni 2024
15:00 - 16:00 uur
Klik hier om je aan te melden

Na aanmelding ontvang je enkele dagen van tevoren een deelnamelink.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Jasper van der Hoek (ketenregisseur renovatie- en onderhoudsspecialist Hemubo) en Lesia Kovtun (manager vastgoed woningcorporatie Trivire) delen de ervaringen die ze hebben opgedaan bij hun RGS-samenwerking. Ze kijken naar de rol van de ketenregisseur en projectleider binnen het RGS-traject en hoe ze medewerkers hebben meegenomen in het werken volgens RGS.
  • Tamara Snel (assetmanager woningcorporatie Trivire) gaat in op de relatie tussen de assetmanager en de RGS-partners. Trivire onderzoekt of ze de rol van asset meer kunnen integreren in de RGS-samenwerking. Dat betekent dat de assetmanager meewerkt aan de uitvraag aan RGS-partners en ook mee naar de scenario’s kijkt. Zo groei je samen naar een meer strategische aanpak.
  • Ten slotte staan de 3 sprekers stil bij de stappen die ze nog willen zetten in relatie tot het ontwikkelen van de medewerkers en geven ze de deelnemers tips om hun medewerkers beter te faciliteren in de RGS-aanpak?

Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Voor wie bedoeld?

Dit webinar is interessant voor iedereen die zich al bezighoudt met Resultaatgericht Samenwerken of van plan is om dat te gaan doen.


Stichting RGS is een initiatief van OnderhoudNL, Bouwend Nederland, Techniek Nederland en Aedes.

Reina Uittenbogaard

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 16 april 2024
Hoe bouw je aan een goede samenwerking in de keten?

In de bouw en infra is veel werk te doen, met weinig mensen en dan vergeet je soms goed samen te werken. Daardoor ontstaan er ergernissen, verpest het de werksfeer en zakt de productiviteit. Door goed te communiceren en duidelijk afspraken te maken kan je de samenwerking in de keten optimaliseren. Hoe pas je dat toe in de praktijk?

Maandag 18 maart 2024
Koopmans Bouwservice: “Bij RGS werk je gelijkwaardig samen”

Koopmans Bouwservice heeft de ambitie om het aandeel RGS-samenwerkingen verder uit te breiden. Grootste winst is voorspelbaarheid van het werk voor een lange termijn, stelt adjunct-directeur Niels Welmer. Daarvoor moet er wel een klik zijn tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Voor medewerkers van bouwbedrijven is de gelijkwaardige relatie met de opdrachtgever soms óók wennen.

Maandag 18 maart 2024
RGS: Stappenplan Variantenstudie in 1 dag

De variantenstudie helpt corporaties, co-makers en ketenpartners om samen in korte tijd verschillende (plan)varianten in kaart te brengen en tot een optimale keuze te komen: van onderhoud, renovatie en verduurzaming tot herontwikkeling of verkoop. Op basis daarvan kan de corporatie een onderbouwd initiatiefbesluit nemen.