Erkenningsregeling

Bedrijven en hun werknemers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor het uitvoeren van werkzaamheden voor het CVW. Daarvoor is de erkenningsregeling opgesteld. Voor elk bedrijf gelden dezelfde voorwaarden. Wanneer bedrijven en vakmensen aan deze voorwaarden voldoen kunnen zij in aanmerking komen om de aardbevingsschade te herstellen en/of gebouwen te versterken.

 Wat is de Erkenningsregeling?

Het CVW heeft een standaard vastgesteld op gebied van veiligheid, kwaliteit en communicatie waaraan vakmensen dienen te voldoen indien zij voor het CVW willen werken. Daarvoor is de Erkenningsregeling opgesteld. Deze regeling is opgesteld voor vakmensen die werkzaam (willen) zijn in werkstromen van het CVW. Het CVW wil op die manier kwaliteit en veiligheid richting de bewoners van het aardbevingsgebied borgen.

Wanneer kan een bedrijf een opdracht van het CVW krijgen?

Om met uw bedrijf in aanmerking te komen voor het uitvoeren van werkzaamheden voor het CVW, is het verplicht om aantoonbaar aan de gestelde voorwaarden van de Erkenningsregeling te voldoen. Uw vakmensen moeten dus door het CVW ‘erkend’ zijn. Het CVW houdt daarom een Erkenningsregister bij waarin staat opgenomen welke bedrijven CVW-erkende vakmensen kunnen inzetten. Het EPI-kenniscentrum verzorgt trainingen die binnen de Erkenningsregeling vallen. In de praktijk hebben vooral provinciale en regionale aannemers hun vakmensen laten erkennen. Op deze manier komt veel van het werk uit het aardbevingsdossier bij bedrijven uit Groningen en de regio terecht.