BIM en virtueel bouwen in één dag (B&U)

BIM en virtueel bouwen in één dag (B&U)

De wereld verandert als een speer op technologisch gebied. Steeds meer bedrijven in de bouwsector maken gebruik van digitale hulpmiddelen zoals BIM. Als MKB’er in de B&U wil je graag meegaan met deze evolutie, maar je hebt te weinig tijd om je hierin te verdiepen. Schrijf je dan nu in voor deze training en leer in één dag wat BIM kan betekenen voor jouw bedrijf!

Moet ik als onderneming al instappen in de digitale/BIM-bus? Moet ik überhaupt instappen? Wat voegt het precies toe, en wat is BIM eigenlijk? Allemaal terechte vragen waar veel kleine en middelgrote ondernemers mee zitten. Het antwoord op de eerste en tweede vraag van MKB-ers die wel al instapten is eenduidig: het vergt wel wat van je bedrijf maar het is zeer zeker de moeite waard!

De training ‘BIM en virtueel bouwen in een dag’ voorziet in alle relevante informatie die jou en je werknemers in staat stelt om te kiezen of je in de toekomst vol wilt inzetten op BIM. Van werken met digitale ontwerpen tot voorbereiden en uitvoeren in het Middelgrote en kleine bouwbedrijf, Richard de Nier, BIM expert aan de Hogeschool van Amsterdam, leert het je allemaal in deze training.

Wat leer je?

  • inzicht in hoe BIM een rol speelt binnen jouw bedrijf en wat dit voor verschillende functies betekent
  • meerwaarde van BIM voor je klanten
  • inzicht in wat werken met BIM betekent voor derde partijen waar je mee samenwerkt
  • de nodige kennis en handvatten om gesprekken met aanbieders van BIM-oplossingen (zoals software aanbieders) te voeren.

Voor wie?

Je bent een eigenaar of manager van een bedrijf in de B&U die graag wilt weten wat het nieuwe werken met BIM inhoudt. Of je bent een medewerker die dagelijks te maken heeft met werkvoorbereiding, inkoop, (detailuitwerking) ontwerp, calculatie en verkoop. Met andere woorden: je voert dergelijke taken uit, maar je hebt te weinig tijd om je uitgebreid te verdiepen in de nieuwe werkelijkheid van digitaal werken en BIM.

Programma

De training bestaat uit een algemene inleiding over wat BIM is en welke voordelen het kan bieden. Daarna worden in verschillende workshops de taken die je met BIM kan vervullen of waar BIM invloed op heeft uiteengezet:

  • Werkvoorbereiding en calculatie
  • BIM als krachtige tool voor visualisatie en verkoop
  • BIM tijdens de uitvoering/op de bouwplaats
  • BIM als ondersteuning voor projecten (uren, kosten, voortgang)
  • BIM en de samenwerking met derden zoals leveranciers, architecten, onderaannemers, etc

In deze training krijgt je de mogelijkheid om je eigen ervaringen te delen en te leren van anderen.

Interesse in deze training?

Neem dan contact op via academy@bouwendnederland.nl of telefonisch via 079-3252166.

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats
Doelgroep Eigenaren of managers van een bedrijf in de B&U die willen weten wat het nieuwe werken met BIM inhoudt of medewerkers die dagelijks te maken hebben met werkvoorbereiding, inkoop, (detailuitwerking) ontwerp, calculatie en verkoop.
Kosten leden € 349,- (excl. btw)
Kosten niet-leden € 599,- (excl. btw)