Margeverbetering

Margeverbetering

De crisis is eindelijk voorbij. Als bouw- en infrabedrijf wil je de marge weer consistent laten groeien. Maar hoe pak je dit precies aan in de praktijk? In deze training leer je hoe je kan winnen op effectiviteit en efficiency, én tegelijkertijd meer loyale klanten en partners krijgt!

In de praktijk ervaar je dat de drukte van voor de crisis weer terug is, maar dat wilt niet zeggen dat je ook per se meer verdient. Projecten zijn namelijk kleinschaliger geworden met meer risico’s per project. Leveranciers zijn schrikbarend duurder geworden door de (relatieve)schaarste. En het is bovendien niet eenvoudig om geschikte werknemers te vinden. Maar hoe zorg je er dan voor dat de bedrijfsrisico’s en projectrisico’s drastisch gereduceerd worden zodat je toch een betere marge overhoudt? In deze training krijg je antwoorden op al je praktische vragen omtrent margeverbetering.

Wat leer je?

• meer marge en hogere klanttevredenheid met minder kosten
• hogere offertescore met minder faalkosten én minder risico’s
• verbeteren van de bedrijfsvoering drastisch op het gebied van klant- en partnerkeuze en projectaanpak

Voor wie?

Je bent een directeur, commercieel manager of hoofd van een bedrijfsbureau.

Voorbereiding

Je ontvangt een korte vragenlijst en een casus ter voorbereiding. Op basis van je input stemmen we de details en accenten van de workshop af.

Programma

In één intensieve training ga je aan de slag met het analyseren van je klanten, bedrijfsvoering en partnerkeuze op basis van een praktijkcasus (die je van te voren ontvangt bij de voorbereiding). Daarna ga je je aanpak formuleren en aan de slag op basis van de 9 stappen methode met het innoveren van de bedrijfsvoering.

Reacties eerdere deelnemers

“Positief ; opent ogen; confronteert op een respectvolle manier mij met mijn valkuilen; genereert nieuwe ideen en nieuwe energie; had ik al veel eerder over moeten nadenken en mee aan de gang moeten gaan."

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats Voor de verschillende trainingsdata en aanmelden links zie onderstaand overzicht
Doelgroep Directeuren en commercieel managers, hoofden bedrijfsbureau
Kosten leden € 349,00
Kosten niet-leden € 599,00