Aanbestedingen op basis van Best Value Principes

Aanbestedingen op basis van Best Value Principes

Wil je aanbestedingen winnen door de meeste waarde te bieden aan jouw opdrachtgever aan de hand van de Best Value principes? Dan is dit dé training voor jou.

De Best Value Principes draaien om juiste (klant) kennis, ervaring en expertise om de opdracht succesvol af te ronden op gebieden als o.a. duurzaamheid, projectbeheersing en risicobeheersing. Jouw klant vraag om expertise en kunde: dit is jouw kans om jouw organisatie te laten winnen door de inzet van de juiste expertise en kunde.

Wat leer je?

• analyseren van de klantvraag op basis van klantmapping
• vertalen van uw projectvisie naar aanpak d.m.v. de 4 fasen methode (klantvraag, oplossingen, risicobeheersing en projectaanpak inclusief meetbare criteria)
• kennis van stakeholdermapping en krachtenveldanalyse

Voor wie?

Je bent binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor het binnenhalen van opdrachten en het succesvol inschrijven op aanbestedingen. Je zorgt ervoor dat de opdrachtgever een gestructureerd en gedetailleerd plan voor zijn aanbesteding ontvangt.

Programma

Met een gedegen analyse van de klantvraag en een daarop ontwikkelde visie en presentatie kan je jezelf onderscheidend inschrijven en structureel meer aanbestedingen winnen! Je leert hoe je jouw visie op gebieden als o.a. duurzaamheid, projectbeheersing en risicomanagement op papier zet en hoe je hiermee omgaat zodat je jouw beloftes meer dan waar maakt , zonder dat dit ten koste gaat van jouw projectmarge.

Na de training word je individueel gecoacht zodat je het geleerde daadwerkelijk in de praktijk kunt brengen!

Trainingsopzet

Voorbereidingsfase

  • je ontvangt een korte vragenlijst en een casus ter voorbereiding. Op basis van de input stemmen we de details en accenten van de training op jouw behoefte af!

Uitvoering

  • in 1 intensieve dag ga je aan de slag met het analyseren van de klant. Het begrip “best value“ op basis van de casus en het vertalen hiervan naar projectvisie en prestatiecriteria op gebieden als o.a. duurzaamheid; risico- en projectbeheersing komen uitgebreid aan bod. Daarna ga je in de middag aan de slag met het winnende plan van aanpak.

Follow up vertaling van de training in het bedrijf

  • individuele coaching, onder andere begeleiding met het opstellen van de inschrijving met aandacht voor grondige analyse van de klantvraag.

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats Meld je aan voor één van onderstaande data!
Doelgroep Directeuren en managers die (mede)verantwoordelijkheid zijn voor aanbestedingen
Kosten leden € 449,00 (excl. btw)
Kosten niet-leden € 649,00 (excl. btw)