Introductie tot het werken met de UAV-GC

Introductie tot het werken met de UAV-GC

Steeds vaker kiezen opdrachtgevers bij de realisatie van een werk voor de toepassing van het geïntegreerde contract zoals de UAV-GC en de daarbij horende Model Basisovereenkomst (MBO). Wil jij meer weten over de juridische en praktische consequenties van de UAV-GC? Dan is dit de training voor jou!

Bij een geïntegreerd contract zorgt de aannemer niet alleen voor de uitvoering, maar ook voor ontwerpwerkzaamheden die hem door de opdrachtgever worden opgedragen. In de praktijk treft men verschillende typen van deze contractvorm aan met benamingen als Design & Build, Design & Construct. Werken met de UAV-GC vereist niet alleen een andere opstelling en omgang van de aannemer en de opdrachtgever, maar ook inzicht in de bepalingen en de samenhang van de MBO en UAV-GC en de gevolgen daarvan.

Wat leer je?

  • Inzicht in geïntegreerde contractvormen (ontstaan, voordelen, toepassing, terminologie etc.)
  • Kennis van de verschillen in de werkwijze van UAV en UAV-GC
  • Introductie tot de verschillende paragrafen van de UAV-GC

Voor wie?

Je bent een directeur of een bedrijfs- en projectleider werkzaam bij een bouwbedrijf binnen de B&U.

Programma

Deze training is interactief en je krijgt de mogelijkheid om je eigen ervaringen te delen. De trainer neemt je mee door de wijze van integratie van ontwerp en uitvoering, verantwoordelijkheid voor stukken en bestemming van het werk. Daarnaast komen ook onderwerpen zoals de controle door opdrachtgever, verantwoordelijkheid voor vergunningen e.d., kwaliteitsborging (toetsing en acceptatie), planning en mijlpalen, en het back to back contracteren aan bod.

Na afloop bent u in staat zich geheel wegwijs te maken in de MBO en de UAV-GC en kunt u onderlinge verbanden leggen. Ook kunt u de meest voorkomende problemen bij het werken met dit contract tijdig herkennen en schat u risico’s beter in. Dat geldt zo wel voor de situatie voorafgaand aan het sluiten van de overeenkomst als daarna.

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats Meld je aan voor één van onderstaande data!
Doelgroep Directeuren of een bedrijfs- en projectleiders werkzaam bij een bouwbedrijf binnen de B&U
Kosten leden € 349,00 (excl. btw)
Kosten niet-leden € 599,00 (excl. btw)