Masterclass Arbeidsrecht

Direct aanmelden

Masterclass Arbeidsrecht

Bouwend Nederland organiseert een Masterclass Arbeidsrecht waarin je een totaalbeeld krijgt op de hierboven genoemde actuele thema’s. Dit stelt je in staat de huidige en toekomstige arbeidsrechtelijke vraagstukken te kunnen doorgronden en oplossen.

Binnen het arbeidsrecht is de laatste jaren veel veranderd en veel in beweging. Zo is bijvoorbeeld de WWZ ingevoerd en is er een transitievergoeding gekomen. Vervolgens heeft dit tot het fenomeen van slapende dienstverbanden geleid met diverse rechtszaken hierover. Daarbij is er een compensatieregeling transitievergoeding gepubliceerd die effectief ingaat per 1 april 2020. Bovendien wordt per 1 januari 2020 de Wet Arbeidsmarkt in Balans ingevoerd, waardoor bijvoorbeeld de ketenregeling wijzigt. Daarnaast zijn er arbeidsrechtelijke bepalingen gewijzigd, wat tot veel vragen leidt over de relatie tussen het arbeidsrecht en het cao-recht. Een ander onderwerp waar veel onduidelijkheid over bestaat, is het ontslag op staande voet.

Wat leer je?

• De basis van het Arbeids- en cao-recht en de samenhang tussen beide.
• De relevante hoofdlijnen nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans.
• Alles over de transitievergoeding, slapende dienstverbanden en de compensatieregeling
• De (on)mogelijkheden op het gebied van ontslag op staande voet.
• Praktische zaken zoals Wet WIEG en opbouw en opname van vakantiedagen bij ziekte.
• Je krijgt een totaalbeeld van de inhoud van de actuele thema’s op het gebied van Arbeidsrecht, alsmede tips en praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk.

Voor wie?

Deze Masterclass is uitstekend geschikt voor bedrijfsjuristen, HR-adviseurs, P&O-medewerkers, (Arbeidsrecht)adviseurs, directieleden en overige werknemers die te maken hebben met het arbeidsrecht.

Programma

Het programma bestaat vooral uit het verbreden van je kennis en inzicht op de actuele arbeidsrechtelijke thema’s. Daarnaast is ruimte voor interactie, waarbij je als deelnemer de mogelijkheid krijgt om je eigen casus/probleemstelling in te brengen.

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats 5 februari 2020, 09.00 tot 17.00 uur, Bunnik
Doelgroep bedrijfsjuristen, HR-adviseurs, P&O-medewerkers, (Arbeidsrecht)adviseurs, directieleden en overige werknemers die te maken hebben met het arbeidsrecht.
Kosten leden € 449,00 (excl. btw)
Kosten niet-leden € 599,00 (excl. btw)

 

Inschrijven voor deze training