Masterclass Wegwijs in ketenwetgeving: de kluwen ontrafeld

Direct aanmelden

Masterclass Wegwijs in ketenwetgeving: de kluwen ontrafeld

De keten van onderaannemers, zzp-ers en uitzendbureaus bij bouwprojecten wordt – mede door de krapte op de arbeidsmarkt - ingewikkelder en internationaler van karakter. Dit leidt tot veel vragen over welke controleverplichtingen de hoofdaannemer heeft en welke (persoons)gegevens noodzakelijk zijn m.b.t. de wet WKA, de wet WAS, de wet DBA en de wet WAV. Complicerende factor is bovendien de komst van de wet AVG. Deze wet stelt verschillende (en soms ogenschijnlijk tegenstrijdige) grenzen aan het vragen en/of verstrekken van persoonsgegevens in het kader van de WKA, WAS DBA en WAV. Bouwend Nederland organiseert een Masterclass waarin je een samenhangend totaalbeeld krijgt in wat moet, mag, verboden is en verstandig is in relatie tot bovengenoemde vijf wetten.

Wat leer je?

  • De relevante hoofdlijnen van de WKA, WAS, WAV, DBA en de AVG.
  • Een samenhangend totaalbeeld, opdat je kunt bepalen bij wie je welke controleverplichtingen hebt in de keten en welke (persoon)gegevens je daarbij nodig hebt en mag vragen en hoe je dit op een toegestane wijze georganiseerd krijgt.

Voor wie?

Je bent (mede)verantwoordelijk voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP-ers. Dit zijn bijvoorbeeld directeuren en medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerkers of uitvoerders/projectleiders die werken op de bouwlocaties en te maken hebben met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Programma

De opzet van deze training van een dag is interactief. Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling te delen met de groep en de trainer. Tijdens het ochtendprogramma wordt het theoriedeel aangeleerd, in de middag worden praktijkcasussen behandeld. Hierbij krijg je als deelnemer de mogelijkheid om je eigen casus/probleemstelling in te brengen.

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats 10 oktober 2019, 09.00 tot 17.00 uur, Bunnik
Doelgroep Financieel administratief medewerkers/directeuren/projectleiders/uitvoerders die verantwoordelijk zijn voor ( de verwerking van ) contractvorming met uitzendbureaus, onderaannemers en ZZP-ers (al of niet uit het buitenland).
Kosten leden € 449,00 (excl. btw)
Kosten niet-leden € 599,00 (excl. btw)

 

Inschrijven voor deze training