Veilig werken met gevaarlijke stoffen op de bouwplaats

Veilig werken met gevaarlijke stoffen op de bouwplaats

Werken is gezond, maar het kan ook ongunstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. In het bouwproces komt blootstelling aan gevaarlijke stoffen zoals asbest, hout- en kwartsstof namelijk vaker voor dan je denkt. Wil jij de risico’s van werken met gevaarlijke stoffen binnen jouw organisatie drastisch reduceren? Dan is deze training voor jou geschikt!

Slechte arbeidsomstandigheden zijn ‘goed’ voor 5% van de totale ziektelast. Een belangrijk deel hiervan komt door blootstelling aan gevaarlijke stoffen. In de bouwbranche zijn de meest voorkomende gevaarlijke stoffen asbest, kwartsstof en houtstof. In deze workshop reiken we je de handvatten om veilig te werken met deze gevaarlijke stoffen op de bouwplaats. Van de wettelijke regelgeving over gevaarlijke stoffen tot methoden en middelen om veilig met deze gevaarlijke stoffen om te gaan op de bouwplaats, het komt allemaal ruimschoots aan bod. Kortom: je krijgt praktische informatie waarmee je de volgende dag al aan de slag kan.

Wat leer je?

• Kennis van de wet- en regelgeving over gevaarlijke stoffen in de bouw
• De gevaren van het werken met asbest, kwarts- en houtstof
• Introductie tot methoden en middelen om veilig en gezond te werken

Voor wie?

Je bent als uitvoerder of voorman binnen jouw bedrijf verantwoordelijk voor gezond en veilig werken op de bouwplaats.

Programma

De training wordt gestart met een korte kennisquiz. Daarna wordt aandacht besteed aan de wet- en regelgeving inzake gevaarlijke stoffen. Er wordt dieper ingegaan op de gevaren van het werken met asbest, kwarts en houtstof en het voorkomen van blootstelling. Vervolgens worden diverse methoden en middelen gepresenteerd, die jouw medewerkers in staat stellen veilig met deze stoffen te werken. Denk hierbij aan persoonlijke beschermingsmiddelen, stofzuigers en applicaties en hulpstukken. De opzet van de training is interactief: je hebt volop de gelegenheid om onderling én met de trainer van gedachten te wisselen.

Trainingsinformatie

Datum, tijd en plaats Meld je aan voor één van onderstaande data!
Doelgroep uitvoerders of voormannen in een bedrijf die verantwoordelijk zijn voor gezond en veilig werken op de bouwplaats
Kosten leden € 279,00 (excl. btw)
Kosten niet-leden € 379,00 (excl. btw)