Inspirerend interview in het magazine de Werkwijzer

Dirk Sliepenberg, ingenieur, vertelt over zijn loopbaan na zijn afstuderen

donderdag 19 december 2019

Lisette van Geest

Medewerker Communicatie
Afbeelding Inspirerend interview in het magazine de Werkwijzer

De nieuwe editie van Werkwijzer staat in het teken van ‘Talenten van nu’. Dirk Sliepenberg heeft zich tijdens zijn afstuderen gefocust op het automatiseren van BIM. Hij werd één van de drie genomineerde voor de bouw en infra Award. Sinds maart werkt hij bij Royal HaskoningDHV op de afdeling Maritime. In deze uitgave vertelt hij meer over zijn studie en loopbaan.

Na zijn studie gelijk aan het werk bij zijn oude stageplek

De directeur van Dirk zijn oude stageplek vroeg waar hij zichzelf ziet in de toekomst. Die vraag kon hij makkelijk beantwoorden, want binnen vijf tot tien jaar wil hij leiding geven aan een internationaal team wat zich bezighoudt met automatisering en digitale innovatie. Nu werkt hij bij een team dat werk aan het automatiseren is van ontwerpprocessen in de maritieme bouw.

Als ingenieur werkzaam in twee landen

In het interview vertelt hij over zijn werkzaamheden als ingenieur. Zo is hij werkzaam in twee landen, waaronder Vietnam. Hij vertelt hoe hij dit ervaart en hoe hij de toekomst ziet. Een inspirerend verhaal over hoe een carrière in de techniek eruit kan zien.

Werkwijzer

WerkWijzer heeft een oplage van 75.000 en wordt verspreid onder decanen, loopbaanbegeleiders en Leer Werkloketten (voorheen ‘UWV WERKbedrijven’). Vele jongeren, zij-instromers en herintreders maken zo kennis met de mogelijkheden van studeren en werken in de bouw & infra. Het blad wordt gestuurd naar VMBO- en MBO-scholen in Nederland. Ook decanen en loopbaanbegeleiders op ongeveer 850 scholen in Nederland krijgen het blad digitaal toegestuurd.

Je gaat het maken

Klik hier voor meer informatie over de instroomactiviteiten van Bouwend Nederland rond de campagne ‘Je gaat het maken’. Ga naar jegaathetmaken.nl voor meer informatie en initiatieven gericht op jongeren en zij-instromers rond de instroomcampagne. Volg deze campagne ook op Instagram en YouTube. Heeft u zelf young professionals in dienst die u als rolmodel voor de sector nog zichtbaarder wil laten zijn? Stuur uw suggesties naar: instroom@bouwendnederland.nl