Real-life serie over het werken in de bouw- en infrasector

Wil je als lidbedrijf van Bouwend Nederland hieraan meewerken?

maandag 20 januari 2020

Lisette van Geest

communicatie adviseur
Afbeelding Real-life serie over het werken in de bouw- en infrasector

‘Je gaat het maken’ is een real-life format waarin we gemotiveerde mensen volgen in hun oriëntatie op een carrière in de wereld van de bouw en infrastructuur. Het is een positief, opbouwend en informatief format gericht op het bevorderen van de zij-instroom in deze belangrijke sector. Een sector die bol staat van innovatie en een kritische rol vervult in plezierig wonen, werken, reizen en recreëren in Nederland. Een succesvol format waarbij de bouw en infra niet zozeer naar de kijker wordt gezonden, maar we de kijker juist prikkelen om de bouw te verkennen.

Wil je als lidbedrijf van Bouwend Nederland meewerken hieraan?

In het najaar 2020 komt het nieuwe seizoen van ‘jegaathetmaken’ op RTL4 (www.jegaathetmaken.nl). In aanloop hiernaar toe, benaderen wij zowel Opleidingsbedrijven als Bouw en infra bedrijven om mogelijk deel te nemen aan het televisieprogramma ‘Jegaathetmaken’. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Aan de opleidingsbedrijven vragen wij, in ruil voor de exposure, een opleidingstraject voor de kandidaat zij-instromer en dit wordt kosteloos aangeboden. Aan de bouw en infra bedrijven vragen wij: het filmen op locatie van een bouw of infra project en de inzet van begeleiding van de kandidaat door een echte professional die het vak uitoefent.

Een variatie aan functies

Het programma brengt een diversiteit aan functies en laat de breedte zien, van zowel bouw als infra. We zoeken immers denkers en doeners. Diverse functies komen in deze serie aan bod. Deze variëren van een warmtemonteur die samenwerkt met een duurzaamheidsexpert, een BIM-modelleur die samenwerkt met een werkvoorbereider, een calculator, een timmerman die samenwerkt met een uitvoerder, een KAM-coördinator. En denk ook aan nieuwe beroepen zoals een operator van bijvoorbeeld een 3d betonprinter of een drone-piloot.

Meer info

Heb je interesse om als lidbedrijf mee te doen aan dit programma en wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar L.Geest@bouwendnederland.nl