Is jouw bedrijf wel of niet verkoopklaar?

maandag 3 februari 2020

Stel: jouw bedrijf is momenteel minder interessant voor kopers, dan kun je nu nog sturen op verbeteringen in je onderneming. De komende jaren zijn er meer verkopers dan kopers. Tijdens de crisis hebben bedrijven namelijk gewacht met verkoop en deze komen pas de volgende jaren op de markt. Niet verkopen, afbouwen en stoppen met het bedrijf kost veel geld en is emotioneel onwenselijk.

Bij de waardering van jouw onderneming hanteert Olde Hartman Advies een 25 puntensysteem om te bepalen hoe interessant je bent voor kopers. Hoe interessanter des te hoger is de waarde van je bedrijf. Als je tijdig nadenkt over deze punten, kun je jouw bedrijf interessanter maken en zo de waarde verhogen. Denk aan; type opdrachtgevers, acquisitieaanpak, leeftijdsopbouw personeel, uitstraling.

De ondernemer van onderstaande quote is bij Bouwend Nederland bekend. In verband met privacyredenen is onderstaande quote geanonimiseerd:

Beste Richard,

Naar aanleiding van ons gesprek hebben we ons nog eens grondig beraden op onze wijze waarop wij ons bedrijf moeten voortzetten. Momenteel verkeert onze interne organisatie in een transitieperiode en wij zijn van mening dat we er goed aan doen eerst orde op zaken te stellen, voordat we op zoek gaan naar een partner, al of niet met overdracht van zeggenschap, ic-verkoop van aandelen. Door jouw heldere bespiegeling van de markt en kennis van zaken op het gebied van overnames, is het ons duidelijk geworden dat het momentum nog niet daar is.

Financiële plaatje

De fiscale constructie is ook van belang om afrekening met de Belastingdienst beheersbaar te maken. Bij veranderingen zijn daar termijnen aan gekoppeld tot vijf jaar voordat je het bedrijf kunt verkopen.

Stel je hebt een eenmanszaak of vof, verandert niets en je kunt jouw bedrijf niet verkopen. Dan heb je een groot financieel probleem. Op dit moment moeten diverse bedrijven doorgaan vanwege onder andere de grote bedragen voor transitievergoeding. De meerwaarde van je pand leidt tot grote belastingaanslagen. Veel geld dat je beter aan iets anders kunt besteden.

Het verkoopgereed maken is ook bij een familieoverdracht van belang. Daar gelden dezelfde regels voor de continuïteit van het bedrijf en is de fiscus nog alerter in verband met de bedrijfsopvolgingsregeling.