Ontzorg je dagelijkse praktijk met de Lyreco Print Services

maandag 3 februari 2020
Afbeelding Ontzorg je dagelijkse praktijk met de Lyreco Print Services

Lyreco Print Services is een gemakkelijke en eerlijke oplossing voor alle afdruktaken. Of het nou gaat om een kleine eenmanszaak met één printer of een groot bedrijf met meerdere multifunctionals, met Lyreco Print Services heb je geen zorgen meer over je printer en de verbruiksartikelen.

Er zijn verschillende formules waaruit je kan kiezen, namelijk Easy, Smart of Advanced. Anders dan de andere aanbieders in de markt is bij Lyreco de prijs niet gebaseerd op een vast aantal afdrukken. Je betaalt dus alleen voor de daadwerkelijk gebruikte toner of inkt. Daarbij is ook geen sprake van een verplichte afname van een bepaald volume. En als je toner of inkt bijna op is, stuurt Lyreco vanzelf nieuwe naar je op. Een eerlijk en transparant systeem. Geen last van de kosten bij drukke of juist wat rustigere periodes. Je betaalt slechts voor wat je nodig hebt.

Maar wat vinden gebruikers zelf van de Lyreco Print Services in de praktijk? We vroegen het aan Wilma van de Woestijne van het Zeeuwse bouwbedrijf VKP.

Wat was voor VKP de aanleiding om voor Lyreco te kiezen?

“Een vertegenwoordiger van Lyreco kwam een tijd geleden bij ons op kantoor om te praten over kantoorartikelen. Voor dat soort artikelen werkten we al lang samen met een bedrijf hier uit de regio en ik verwachtte niet dat dat snel zou veranderen. Maar toen hij onze multifunctional zag staan, vertelde hij over Lyreco Print Services. Het huurcontract voor onze machine loopt nog, maar onze interesse was gewekt.

Vorig jaar hebben we een timmerfabriek overgenomen en daar stond een oude printer die het niet goed meer deed. Voor die locatie was duidelijk een goede machine met een goed contract nodig. Een apparaat waar je alles mee kunt doen: scannen, kleurenkopieën en vooral veel printen. In de zoektocht naar een goede machine dacht ik weer aan Lyreco Print Services. Ik kwam ze namelijk ook tegen bij Bouwend Nederland, waar wij bij aangesloten zijn. Dat gaf me ook direct een vertrouwd gevoel en ook dat heeft wel meegewogen in onze keuze. Lyreco Print Services heeft duidelijk een andere manier van werken dan het bedrijf waar wij onze oude printer huren. Het leek ons een goed idee om die verschillende diensten eens te vergelijken. Daaruit kwam naar voren dat Lyreco Print Servcies duidelijk goedkoper was.”

Betalen naar gebruik

De manier waarop Lyreco Print Services de kosten berekent, bleek ook een groot voordeel voor VKP. “Toen we die fabriek hebben overgenomen, hadden we namelijk nog geen idee of er nou veel of juist weinig geprint zou worden. Toch hadden we echt een nieuwe printer nodig. Bij veel andere bedrijven moet je aangeven hoeveel afdrukken je denkt af te nemen en daarop is de prijs gebaseerd. Meer afdrukken zorgen voor flinke meerprijzen en als je minder afdrukt dan is afgesproken, ben je de kosten wel kwijt. Dat was voor ons een reden om te kiezen voor Lyreco Print Services, omdat we nu alleen betalen wat we gebruiken.”

Meer printers

Het contract met Lyreco Print Services bleef niet beperkt tot die ene printer in de timmerfabriek: “We hebben eerder dit jaar naast ons pand een nieuwe productiehal met kantoor gebouwd en ook daar moesten onze medewerkers kunnen printen, scannen en kopiëren. Maar ook daar was het gissen hoeveel afdrukken er gemaakt zouden gaan worden. De mensen die daar nu werken, gebruikten voorheen de printer in ons kantoor. Maar het is moeilijk te zeggen welk deel van de printkosten daadwerkelijk afkomstig is van die afdeling. Daarom was ook voor deze afdeling Lyreco Print Services een goede oplossing.”

“Bij het inrichten van dat nieuwe kantoor ontdekten we nog een belangrijk pluspunt van Lyreco Print Services: de levertijd. En dan bedoel ik niet de toners, maar juist de printer zelf. Onze medewerkers verhuisden naar het nieuwe kantoor en namen al hun spullen mee, maar de oude printer bleef natuurlijk hier. Pas vrij laat tijdens de verhuizing beseften we dat er nog een printer nodig was. De andere partij waar we zaken mee doen had een veel langere levertijd, maar Lyreco zorgde ervoor dat de nieuwe printer er stond voordat de werkzaamheden in de nieuwe hal van start gingen.”

“Als onze inschattingen qua kosten netjes kloppen en het contract van onze oude multifunctional afloopt, gaan we ook voor dat apparaat eens kijken naar Lyreco Print Services. Het zijn dezelfde printers als van onze oude leverancier, dus collega’s kunnen er direct mee overweg en wij kunnen een heel goede vergelijking maken tussen de aanbieders.”

Weinig omkijken naar

Een belangrijk pluspunt van Lyreco Print Services is het gemak waarmee verbruiksartikelen worden geleverd. “We hebben over het aanleveren van materialen niets te klagen. Het gaat gewoon vanzelf. Ik denk dat de printer zelf een signaal stuurt naar Lyreco of dat zij op afstand kunnen zien hoever de toner op is. Op dat moment wordt er vanzelf een nieuwe tonercartridge afgeleverd. Zo simpel werkt het. Een tijd geleden kwam er een vertegenwoordiger bij onze timmerfabriek die zich afvroeg waarom er nog geen nieuwe toner was geleverd en of de printer dat misschien niet had gemeld. Een kwartier later werd de toner bezorgd. Ze waren dus al onderweg en het systeem had gewoon zijn werk gedaan.”

Ook onderhoud en reparaties aan de printers worden afgehandeld door Lyreco Print Services, maar daarmee heeft men bij VKP nog geen ervaring: “De printer in de timmerfabriek staat er sinds mei vorig jaar en die andere is net twee maanden oud. Die zijn nog dermate nieuw dat daar nog niets mee aan de hand geweest is. En als het wel mis gaat, is de afspraak dat er binnen 24 uur iemand komt om het probleem op te lossen. Ook dat is dus goed geregeld.”

Heb je vragen over het ledenvoordeel van Lyreco?

Neem dan contact op met voordeel@bouwendnederland.nl of bel 079 3 252 166. Lyreco helpt u ook graag met een goede analyse van uw printerpark en geeft op basis hiervan aan hoe u kunt besparen.