• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Intensieve WKB-training bij afdeling Midden Nederland smaakt naar meer

Intensieve WKB-training bij afdeling Midden Nederland smaakt naar meer

Uitbouw woning met dakkapel
vrijdag 13 maart 2020

Voor veel bedrijven bevat de Wet Kwaliteitsborging nog veel onduidelijkheden. Een speciale WKB-training van maar liefst vier uur gaf de leden van Midden Nederland veel antwoorden.

De algemene voorlichting over de nieuwe Wet Kwaliteitsborging hadden de meesten wel gevolgd. Maar naast de kennis over de theorie die ze daar opdeden, hadden de leden van de nieuwe afdeling Midden Nederland, ontstaan uit de fusie tussen Utrecht en Amersfoort, ook behoefte aan praktijkvoorbeelden. Ze werden woensdag 11 maart op hun wenken bediend. In kwaliteitsborgers Keimpe Stroop en Gertjan Wessels had de Bouwend Nederland Academy twee trainers geregeld met een enorme lading praktijkervaring.

Vragen te over

Het eerst deel van de training bestond evenwel nog wel uit wat algemene info over de inhoud van de wet. Hoe je met de WKB moet omgaan en wat daar bij komt kijken, maakten de trainers vervolgens duidelijk aan de hand van heel herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Dat leverde een interactieve bijeenkomst op met heel veel vragen van de deelnemers. 

Leren van elkaars ervaringen

Tachtig bedrijven waren er naar de training gekomen, variërend van klein tot groot. Dat geeft wel aan dat WKB leeft, en dat leden zich er terdege bewust van zijn dat ze er mee aan de slag moeten. De vraag om een vervolg op deze intensieve, vier uur durende training maakte dat nog eens extra duidelijk. De leden willen de kennis die ze met deze training opdeden verwerken en er vervolgens in de praktijk mee bezig. Na de zomer zouden ze dan in een nieuwe bijeenkomst de opgedane ervaringen met elkaar willen delen. 

Beschikbaar voor alle afdelingen

De intensieve WKB-training is op verzoek van lidbedrijven georganiseerd. Hij is inmiddels als try-out gegeven aan de afdelingen Gooi en Noord-West Utrecht en nu dus ook aan Midden-Nederland. Andere afdelingen die ook interesse hebben in de training, kunnen de Bouwend Nederland Academy daarvoor benaderen. 
Het doel van deze training is om beter voorbereid te zijn op de WKB. Het wordt bedrijven aangeraden de twee-daagse training aanvullend te volgen. Daarin kunnen bedrijven daadwerkelijk in de praktijk oefenen met WKB en krijgen ze specifiek op hun organisatie gerichte tips en adviezen. Aanmelden voor de tweedaagse training kan hier

Aan de slag met proefprojecten

Bouwend Nederland roept de leden nadrukkelijk op om daarnaast ook met proefprojecten aan de slag te gaan om werken met de Wet Kwaliteitsborging in de vingers te krijgen voordat de wet daadwerkelijk in werking treedt. Kijk ook even naar de Roadshows die op diverse plekken in het land worden georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeente.

Ruben Heezen Beleidsadviseur