• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • René Meyboom verlaat na 10 jaar Regio Zuid en geeft het stokje over aan Hanneke van Eijndhoven

René Meyboom verlaat na 10 jaar Regio Zuid en geeft het stokje over aan Hanneke van Eijndhoven

maandag 6 april 2020
Afbeelding René Meyboom verlaat na 10 jaar Regio Zuid en geeft het stokje over aan Hanneke van Eijndhoven

In december 2019, door de huidige coronacrisis lijkt het al heel lang geleden, besloot Bouwend Nederland om naast de landelijke en regionale lobby te starten met de lobby bij de Europese Unie in Brussel.

De Nederlandse bouw en infrasector is namelijk in grote mate afhankelijk van besluiten die in Brussel worden genomen. En ook hier wil Bouwend Nederland de besluitvorming ten gunste van onze leden beïnvloeden. Daarnaast verzocht VNO-NCW in Brussel ons om versterking vanuit de bouwsector.

En juist dat wordt de nieuwe opdracht van René Meyboom; het opzetten van een effectieve lobby voor de bouw- en infrasector in Brussel. René: “Na jaren met veel plezier jullie Regiomanager te zijn geweest, start per 6 april 2020 mijn functie in Brussel. Een pioniersfunctie waar ik graag een succes van wil maken. Vanwege het belang van een goede lobby bij de Europese Unie is ook onder de huidige bizarre omstandigheden besloten hiermee door te gaan.”

Per 6 april zal Hanneke van Eijndhoven de functie van Regiomanager Regio Zuid overnemen. Hanneke is bekend met de vereniging, want zij vervult al drie jaar succesvol de rol van Verenigingsmanager in Limburg. Hanneke: “Toen ik 3,5 jaar geleden solliciteerde bij Bouwend Nederland deed ik dat vanuit mijn liefde voor ondernemers en mijn wil om mensen te verbinden. Sinds ik de infra- en bouwondernemers en hun uitdagingen beter heb leren kennen, ben ik me zeer verbonden gaan voelen met deze branche. Ik vind het contact met onze leden erg belangrijk. Het is mijn passie is om deze leden aan elkaar én aan de vereniging te verbinden, zodat ze hun lidmaatschap optimaal kunnen benutten. Daarnaast is een goede relatie met (lokale) overheden belangrijk,. Hier wil ik me meer op focussen en onze leden bij betrekken. We hebben een fantastisch regioteam en samen gaan we deze mooie uitdaging aan!”
Vanzelfsprekend zorgt René voor een ‘warme’ en soepele overdracht. Bij bijeenkomsten (zodra dat weer is toegestaan) zal hij, waar mogelijk, aanwezig zijn om Hanneke te introduceren bij de (bestuurs)leden die haar nog niet kennen.

René Meyboom: “Graag wil ik jullie, leden en bestuursleden bedanken voor de prima samenwerking en het vele werk dat we verzet hebben. Een samenwerking die ik natuurlijk graag wil voort zetten vanuit Brussel. Ik hoop dan ook velen van jullie te mogen ontvangen in Brussel om ook op die manier de Europese Unie wat dichterbij de Nederlandse bouw- en infrasector te brengen. Ik wens Hanneke veel plezier in haar nieuwe rol.”

Hanneke’s contactgegevens zijn H.vanEijndhoven@bouwendnederland.nl of 06-11378210.