Video Maxime Verhagen: Blijf veilig doorbouwen

donderdag 14 mei 2020
Afbeelding Video Maxime Verhagen: Blijf veilig doorbouwen

De bouw- en infrasector kwam na de uitbraak van corona in Nederland als eerste sector met een protocol. Het opstellen van het protocol Samen Veilig Doorwerken was niet eenvoudig, maar het kwam er en het werd onze sleutel om te kunnen doorbouwen op een veilige en verantwoorde manier.

Dat we dat goed doen zie ik dagelijks. Met eigen ogen en via de duizenden foto’s en filmpjes die op social media worden gedeeld met #doorbouwers. Daar ben ik trots op.

Toch wil ik nogmaals benadrukken dat het van groot belang blijft om ons aan de regels te houden. Alleen als we laten zien dat we veilig en verantwoord doorbouwen, kunnen we dat blijven doen.

Dus denk eraan:

  • Houd afstand
  • Was je handen
  • Blijf thuis als je luchtwegklachten en koorts hebt.

En ben je aan het werk en weet je niet hoe je iets corona-proof moet aanpakken? Neem dan contact op met onze helpdesk corona bouw en techniek (www.helpdeskcorona-bt.nl). Zij zijn er om jou te helpen.

Aan alle doorbouwers zou ik willen zeggen; houd vol! En weet dat, terwijl jullie doorbouwen op de bouwplaats, wij er vanuit Bouwend Nederland alles aan doen om opdrachtgevers en politiek Den Haag te overtuigen die maatregelen te nemen die onze sector nodig heeft om ons werk te kunnen blijven doen.

Zo bouwen we samen door aan Nederland.

Coronacrisis | Vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden van leden.

Naar themapagina Coronacrisis