BOB-KOB introduceert ‘Specials for Professionals’

maandag 18 mei 2020
Afbeelding BOB-KOB introduceert ‘Specials for Professionals’

Opleidingsinstituut BOB-KOB lanceert ‘Specials for Professionals’; korte cursussen voor professionals in bouw en infra. In 1 tot 4 dagen verdiepen deze professionals hun kennis binnen een vakgebied en over actuele thema’s. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de vraag van bedrijven en cursisten naar korte ontwikkeltrajecten.

Afgestemd op de behoeften van bedrijven en deelnemers

De Specials for Professionals zijn gericht op professionals met enkele jaren werkervaring, die behoefte hebben aan kortdurende verdiepingscursussen. Omdat zij vaak een drukke baan combineren met een gezin, beginnen zij niet zo snel aan een langlopende opleiding. Tegelijkertijd willen zij zich wel blijven ontwikkelen, en bedrijven willen deze ambitieuze mensen ook graag binden. Voor die grote groep zijn er nu de Specials for Professionals; cursussen van 1 tot 4 dagen.

Noodzaak van een breed kennisniveau

Met het brede aanbod aan kortlopende cursussen helpt BOB-KOB moderne vakmensen in bouw en infra om zich continu te ontwikkelen, in hun vakgebied maar ook op actuele thema’s of gericht op soft skills. Want die professionals zijn vaak als specialist opgeleid, terwijl de moderne bouwsector een steeds breder kennisniveau vereist. 

Aantrekkelijke werkgever

Directeur Edwin van der Weijden: “In de strijd om de beste medewerkers zijn deze Specials ook een mooi instrument. Want medewerkers hechten veel waarde aan de ontwikkelkansen die bedrijven hen bieden, terwijl de investeringen voor werkgevers relatief laag zijn. Bovendien bieden wij onze Specials niet alleen aan als open inschrijving, maar we kunnen dit ook op maat verzorgen. Zo kun je voor een geringe investering hele groepen medewerkers in korte tijd nieuwe kennis en kunde laten opdoen.”

Meer informatie vind je op www.bob.nl en op www.kob.nl

De stichting BOB-KOB is in 1948 opgericht op advies van de overheid door de werkgeversverenigingen. Het doel was en is het ontwikkelen van medewerkers in de BOUW en INFRA en de daaraan gelieerde bedrijven en organisaties. BOB-KOB biedt hiertoe een ruim aanbod van open functiegerichte beroepsopleidingen korte cursussen, workshops en trainingen. Daarnaast biedt BOB-KOB maatwerkoplossingen in de vorm van bijvoorbeeld advisering, coaching, assessments en maatwerk opleidingen en trainingen.