Slim zakendoen met kredietinformatie

woensdag 20 mei 2020
Afbeelding Slim zakendoen met kredietinformatie

Nieuwe klanten, graag! Soms is het echter lastig inschatten hoe een bedrijf ervoor staat en of het wel veilig is een klus aan te nemen. Met de kredietinformatierapporten van EDR ben je altijd op de hoogte van de financiële situatie bij een (mogelijke) klant.

Er gebeurt veel in de wereld. Denk aan de ongekende invloed van het coronavirus of de gevolgen van de stikstof- en PFAS-crisis, waardoor het aantal faillissementen in de Nederlandse bouw- en infrasector de komende tijd zal stijgen. De schade beperken vergt extra behoedzaamheid. De modules Kredietinformatie en Monitoring van EDR kunnen jouw bedrijfsvoering hierbij perfect ondersteunen.

Kredietinformatie

Kredietinformatie van EDR geeft je financieel inzicht in alle bedrijven in Nederland. Alle bedrijfsinformatie staat online en je hebt direct inzicht in de kredietwaardigheid van een klant of prospect. In onze snel veranderende wereld is het natuurlijk belangrijk dat gegevens altijd up-to-date zijn. Onze voordeelpartner Cannock houdt zijn database continu bij en checkt dagelijks al zijn informatie bronnen. Je hebt dus altijd de meest actuele informatie.

Vier redenen

Een kredietrapport bevat nuttige en bruikbare informatie over het bestuur, de bedrijfsstructuur, de jaarrekeningen en het betalingsgedrag van jouw (potentiële) klant. Waarom moet je daarvoor bij EDR zijn? Vier redenen:

1. Experts in de bouw

Betalingservaringen zijn een essentieel onderdeel van een kredietrapport. Op basis daarvan kun je inschatten hoe het met een bedrijf gaat. Door de jarenlange nauwe samenwerking met bouw- en infrabedrijven in Nederland, kent Cannock alle betalingservaringen. Kortom: zij weten precies hoe goed of slecht jouw klanten betalen.

2. Goed leesbare rapporten

Voor debiteurenbeheerders of creditmanagers is het analyseren van een kredietrapport dagelijkse kost. Ook voor bedrijven zonder financiële afdeling moeten rapporten begrijpelijk zijn. Daarom legt Cannock alle termen in zijn rapporten duidelijk uit en presenteren zij financiële informatie helder en inzichtelijk.

3. Overzichtelijke indeling

De kredietrapporten van EDR zijn altijd op dezelfde manier opgemaakt. Omdat de lay-out zo herkenbaar is, heb je snel overzicht. Dit maakt het ook gemakkelijker om rapporten met elkaar te vergelijken.

4. Net dat stapje extra

Misschien wil je je processen automatiseren. Of heb je een inhoudelijke vraag over een kredietrapport. Wat je wensen ook zijn: Cannock helpt en denkt met je mee. Ook als je maar af en toe een kredietrapport aanvraagt. Elke klant is koning, ook jij!

Bestaande klanten monitoren

Echt risico loop je natuurlijk als je aan een nieuwe klant gaat leveren zonder aanbetaling. Dan moet nog maar blijken of diegene ook betaalt. EDR kan bedrijven voor je monitoren. Je weet het dan meteen als er een belangrijke wijziging is bij die klant. Bijvoorbeeld een nieuwe bestuurder, verslechterend betalingsgedrag of er is sprake van een surseance van betaling. Door je klanten te monitoren, zie je de gevaren op tijd aankomen. Je hebt dan nog tijd om te beslissen wat je doet. Je levert bijvoorbeeld alleen nog maar op vooruitbetaling. Of je gaat pas aan de slag na een aanbetaling. Zo dek je je risico's in en kom je hopelijk nooit in de situatie dat een van je afnemers failliet gaat en dat jij de curator moet bellen om te kijken wat er nog te halen valt.

Meer informatie

Wil je weten wat EDR voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via dit e-mailadres of bel 079-3252166.