UWV publiceert quickstart voor re-integratie zieke werknemer

woensdag 17 juni 2020

Jørgen Hulsmans

Plv. Directeur Beleid & Vereniging
Afbeelding UWV publiceert quickstart voor re-integratie zieke werknemer

Weet je welke stappen je als werkgever moet nemen bij de re-integratie van een arbeidsongeschikte werknemer? Het UWV heeft een quickstart ontwikkeld die je niet alleen wijst op je verantwoordelijkheden, maar ook een praktisch tijdspad geeft.

De quickstart, die je via deze link kan downloaden, is geen vervanging van de Werkwijzer Poortwachter, maar een aanvulling. De Werkwijzer Poortwachter van het UWV geeft inzicht in de voorschriften van de Wet verbetering Poortwachter (WvP) en wordt gebruikt als instrument hoe het UWV de inspanningen van werkgevers en werknemers beoordeelt bij de aanvraag WIA. De quickstart is er gekomen, omdat "veel werkgevers deze Werkwijzer Poortwachter te omvangrijk, te ingewikkeld en niet goed leesbaar voor het gebruik in de praktijk vinden", zo zegt het UWV. De quickstart wijst werkgevers op hun verantwoordelijkheden, ook ten aanzien van de ingeschakelde deskundigen.

We schreven al eerder over de maatschappelijke gevolgen en maatregelen van de coronacrisis op de Wet verbetering Poortwachter. Lees hier dat artikel.