Overheid lanceert compensatieregeling voor gebruik eHerkenning

dinsdag 23 juni 2020
Afbeelding Overheid lanceert compensatieregeling voor gebruik eHerkenning

Als je als ondernemer je aangifte doet bij de Belastingsdienst, dan heb je DigiD of eHerkenning nodig om in te loggen in het systeem. Deze tools kan je niet kosteloos gebruiken en daarom heeft de overheid gekozen voor een compensatieregeling. Zo kan je kosteloos je aangifte doen.

Wie komt in aanmerking voor deze compensatie?

Alle organisaties die eHerkenning nodig hebben voor het doen van hun belastingaangiften en daar het speciale Belastingdienst eHerkenningsmiddel (niveau 3) voor hebben aangeschaft, kunnen gebruikmaken van de regeling. Dit geldt niet voor eenmanszaken. Zij kunnen kosteloos aangifte doen met DigiD. (Bron: RVO)

Meer informatie over de compensatieregeling

Wat compenseert de regeling?

Per organisatie wordt 1 eHerkenningmiddel per jaar gecompenseerd. Als je als bedrijf een machtiging hebt gegeven aan een intermediair dan wordt dit niet gecompenseerd. Vanaf 1 januari 2020 start de regeling met terugwerkende kracht en deze duurt 2 jaar. De regeling is alleen van toepassing bij het gebruik van eHerkenning niveau 3.

Vanaf augustus wordt verwacht dat je de vergoeding online kunt aanvragen bij het RVO.

Vraag eHerkenning aan bij voordeelpartner Z login

Bouwend Nederland heeft met Z login een afspraak voor ledenvoordeel gemaakt, zodat leden de laagste prijs voor eHerkenning kunnen krijgen. Het bedrijf adviseert om Z login niveau 3 aan te vragen.

Jouw voordelen op een rij

Je ontvangt 15% korting op de aanschaf van jouw eHerkenningsmiddel op niveau EH2, EH2+ en EH3. Kies je daarnaast optioneel voor een OTP device? Dan ontvang je ook daar 15% korting op. Daarnaast krijg je bij eHerkenning niveau 3 gratis toegang tot de Beheermodule van Z login. Hiermee heb je goed overzicht over alle eHerkenningsmiddelen binnen jouw organisatie en kan je eenvoudig machtigingen beheren!

Meer weten?

Bekijk dan de voordeelpagina van Z login. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling ledenvoordeel of bel 079-3252166.