Vijfde #doorbouwers ontbijtsessie met GroenLinks

woensdag 24 juni 2020
Afbeelding Vijfde #doorbouwers ontbijtsessie met GroenLinks

In de vijfde #doorbouwers ontbijtsessie op 24 juni spraken Zwiep Vermeulen, commercieel directeur Vermeulen Groep, en Yvonne van der Hulst, directeur van der Hulst Bouwgroep, met GroenLinks-Kamerleden Paul Smeulders en Suzanne Kroger. Ook beleidsmedewerkers Ivo Stumpe en Jaap van der Heijden sluiten aan.

De opgaves op het gebied van verduurzaming, woningbouw en (onderhoud van) infrastructuur zijn groot. Daarom is stilgestaan bij de vraag op welke manier de bouw die opgave aankan. De Bouwend Nederland-leden gaven aan dat zij die die opgave aankunnen, maar dat daarvoor de voorwaarden wel goed moeten zijn. Besproken is hoe die voorwaarden in de sector zelf, en op Rijks- provincie- en gemeenteniveau het best tot hun recht komen.

Gedachtewisselingen op het punt van verschillende wet- en regelgeving

Interessante gedachtewisselingen vonden tevens plaats op het punt van verschillende wet- en regelgeving. De bouwers sparden daarin met de ondernemers over het evenwicht tussen de goede bedoeling én de complexe uitwerking van sommige regels. Bijvoorbeeld op het punt van de Omgevingswet, vergunningsprocedures, binnenstedelijk bouwen en PFAS.

Aandacht voor het feit dat we doorbouwen

Naast de coronacrisis hebben de problemen met stikstof en PFAS-discussie al lange tijd een grote impact op de bouw- en infrasector. Met de #doorbouwers-campagne vraagt Bouwend Nederland, samen met haar leden, aandacht voor het feit dat we, onder de unieke huidige omstandigheden, (verantwoord) doorbouwen - hoe we dat doen - en wat we nodig hebben om dat te kunnen blijven doen. Onderdeel van deze campagne zijn digitale ontbijtsessies met Tweede Kamerleden; informele gesprekken waarin lidbedrijven van Bouwend Nederland de kans krijgen om hun verhaal met concrete voorbeelden te delen en te vertellen wat zij nodig hebben om te kunnen blijven doorbouwen aan Nederland.

Benieuwd naar de eerste ontbijtsessie met het CDA? Klik dan hier.

Benieuwd naar de tweede ontbijtsessie met de D66? Klik dan hier.

Benieuwd naar de derde ontbijtsessie met de PVV? Klik dan hier.

Benieuwd naar de vierde ontbijtsessie met de VVD? Klink dan hier.