Webinar Circulaire economie en industriele ecologie

Glas is één van de meest circulaire bouwproducten. Glas kan, mits niet vervuild met andere materialen, oneindig worden hergebruikt.

dinsdag 14 juli 2020

Irene Taal

Secretaresse vakgroep GLAS
Afbeelding Webinar Circulaire economie en industriele ecologie

Op dinsdag 15 september wordt onderstaande webinar gehouden. Deze webinar kan u mogelijk helpen om uw glasproducten nog circulairder te maken.

Industriële ecologie en circulaire economie zijn twee begrippen die steeds belangrijker worden in de industrie. Steeds meer bedrijven zijn er mee bezig en veranderen hun business model. De circulaire economie betreft zoal het sluiten van materiaalkringlopen, het intensiever gebruik en hergebruik van producten en het organiseren van een langere levensduur van producten en onderdelen. Industriële ecologie betreft de samenwerking tussen bedrijven en uitwisseling van materialen en energie. Kennis maken met deze begrippen kan ook voor uw bedrijf interessant zijn, omdat de afhankelijkheid en risico’s van materialen en halfproducten afneemt, en het nieuwe business kan brengen. Andere bedrijven kunnen er al mee bezig zijn, waardoor uw bedrijf ook hierop moet inspelen. Verder neemt de milieudruk in veel gevallen flink af. Maar, hoe pakt men dit nu allemaal aan en waar begint men?

In dit webinar gaan we in op de begrippen, modulaire systemen en hergebruik van materialen. Doel is om u op weg te helpen in de industriële ecologie en de circulaire economie. Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdag 15 september 2020:
13.15 – 13.30 virtuele inloop
13.30 - 14.30 Symbiosis of Circular Economy and Industrial Ecology, door Gijsbert Korevaar (faculteit Industrieel ontwerpen, technische Universiteit Delft)
14.30 – 14.45 vragen
14.45 – 15.15 Modular meets Circular, door Wouter van Gerwen, (Tebodin)
15.15 – 15.30 vragen
15.30 – 16.00 The method of recircling, door Laurens Groen (Milgro)
16.00 – 16.15 vragen

Dit kosteloze webinar wordt gegeven in het kader van InSysHub, een activiteit van het European Innovation and Technology programma Raw Materials (EIT-RM, www.eitrawmaterials.eu). EIT RawMaterials is geïnitieerd en gefinancierd door het EIT (European Institute of Innovation and Technology), een orgaan van de Europese Unie. Het is het grootste en sterkste consortium in de grondstoffensector wereldwijd. Haar visie is om grondstoffen-weerbaarheid te ontwikkelen tot een grote kracht voor Europa. Haar missie is om concurrentievermogen, groei en aantrekkelijkheid van de Europese grondstoffensector te stimuleren door radicale innovatie, nieuwe onderwijsbenaderingen en ondersteund ondernemerschap.

Voor dit kosteloze webinar kunt u zich aanmelden met dit formulier of via mijn e-mail adres: j.h.welink@tudelft.nl. Na uw aanmelding zullen wij uw e-mail adres volgens AVG behandelen, en het alleen gebruiken voor zaken rond dit seminar als het bevestigen van uw deelname tot dit seminar, het nasturen van de slides (pdf) en het tonen van het aantal deelgenomen mensen aan dit webinar. U krijgt nog de inlog gegevens voor dit seminar opgestuurd.