Wie wordt Bouwvrouw van het Jaar en Jongste Talent 2020?

woensdag 2 september 2020

Vincent Zijlstra

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Randstad Noord
Afbeelding Wie wordt Bouwvrouw van het Jaar en Jongste Talent 2020?

Elk jaar reikt Cobouw de Bouwvrouw 2020-prijs uit. Die bestaat uit een prijs voor Bouwvrouw van het Jaar en een prijs voor Jong Talent, waarbij jong vrouwelijk bouwtalent in de schijnwerpers wordt gezet. De uitslag is live te volgen via een livestream.

De jury heeft uit ruim tachtig aanmeldingen drie vrouwen geselecteerd die in aanmerking komen voor de titel. Daarbij is niet alleen gekeken naar omzetverantwoordelijkheid en aan hoeveel fte de vrouwen leidinggeven, maar ook hoe de vrouwen zich positioneren in de sector. Dit jaar zijn Dorien Staal (Voorbij Prefab), Yolanda van Rijswijk (Dura Vermeer) en Yvonne van der Hulst (Van der Hulst Bouwbedrijf) genomineerd voor Bouwvrouw van het Jaar.

Jong Talent 2020

Karlijn Mol (Dura Vermeer), Suze Gehem (Groene Grachten, Rooftop Revolution en Green Light District), Laura Renirie (Unica) zijn genomineerd voor de titel Jong Talent. Een eis was dat de vrouwen jonger zijn dan 35 en in hun carrière al belangrijke initiatieven hebben ontwikkeld of mooie stappen hebben gemaakt. Daarnaast is gelet op ondernemerschap en hoe zij bijdragen aan belangrijke thema's zoals duurzaamheidsheidsambities in de sector.

Wie zit er in de jury?

De jury bestaat dit jaar uit Aukje Kuypers (ceo Kuijpers Installaties en Bouwvrouw 2019), Nina van Arum (voorzitter Topvrouwen in de Bouw en Infra) en Nathal Bakker (voorzitter Bouwnetwerk).

De livestream van Cobouw start op donderdag 3 september om 15.00 uur en is via deze link of onderstaande videostream te volgen. Naast de uitreiking worden ook tips gegeven hoe vrouwen zich in de sector nog beter zichtbaar kunnen maken.